Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’ya yürümek isteyen işçiler yine engellendi

Ankara’ya yürümek isteyen işçiler yine engellendi

HABER MERKEZİ – 4 aydır ücretlerini alamadıkları için Eskişehir’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçileri yine engellendi. Dün de yürüyüşe müdahale eden polis, 29 işçiyi gözaltına almıştı.

Eskişehir’de Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, dört aydır alamadıkları maaşları için eylem başlatmıştı.

ESPAR elektrik mağazası önünde çadır kurarak açlık grevine başlayan işçiler, Ankara’ya yürüme kararı almıştı.

Dün sabah saatlerinde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılımıyla basın açıklaması yaparak Ankara’ya yürüyüş başlatmak isteyen işçileri polis, biber gazı ve coplarla engellemiş, 29 işçiyi de gözaltına almıştı.

Engele rağmen Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen işçilerin yolu Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Köprüsü’nde TOMA’larla polis tarafından bir kez daha kesilmesi üzerine işçiler, geceyi ateş yakarak burada geçirmek zorunda kalmıştı.

Evrensel’in haberine göre sabah saatlerinde yürüyüşlerine tekrar başlayan işçilerin önü, polis ve jandarma ekipleri tarafından yine kesildi.

Yürüyüşleri engellenen işçiler ve sendika yöneticileri oturma eylemi başlattı.


Ankara’ya yürümek isteyen işçilere müdahale: 29 kişi gözaltında

Previous post
Van ve Batman'da eylem ve etkinlik yasağı uzatıldı
Next post
İstanbul’da ESP üyelerinin evlerine baskın: Yedi gözaltı