Ana SayfaÇalışma YaşamıAntep’te saya işçileri zam talebiyle iş bıraktı

Antep’te saya işçileri zam talebiyle iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Antep’te GATEM Ayakkabıcılar Sitesi, Başpınar OSB ve Nizip Caddesi’nde faaliyet gösteren firmalarda çalışan saya işçileri, 400’e yakın atölyede yüzde elli zam talebiyle iş bıraktı. İş bırakma eyleminin binlerce kişiyi kapsadığı belirtiliyor.

Antep’te GATEM Ayakkabıcılar Sitesi, Başpınar OSB ve Nizip Caddesi’nde faaliyet gösteren ayakkabı firmalarından zam talep eden saya işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Gaziantep Hakimiyet’in haberine göre, saya işçileri, sitede bulunan 400 atölyenin tamamına yakınının iş bıraktığını, atölyelerde çalışan işçilerle birlikte sitede binden fazla çalışanın grevde olduğunu söylediler.

Saya işçileri, kendilerinin ardından kundura kesicileri, montacılar gibi sektördeki diğer kesimlerin de iş yapamadığını, iş bırakma eyleminin binlerce kişiyi kapsadığını belirtti.

Yıllardır çok düşük ücretlerle ve çok kötü koşullarda çalıştıklarını belirten saya işçileri, diğer illerden gelen iş bırakma haberleri sonucunda Antep’teki saya işçilerinin de hareketlendiğini ve sayacıların tepkileri ve talepleri sonucunda iş bırakma kararının alındığını ifade ettiler.

Yüzde 50 zam talep ettiklerini ve zam almadan iş başı yapmayacaklarını belirten saya işçileri , “Artık bıçak kemiğe dayandı” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.




Önceki Haber
Diyarbakır ve Cizre'de 'operasyon' açıklamasına engel: Gözaltılar var
Sonraki Haber
Metrobüste bir kadını cinsel tacize maruz bırakan erkek gözaltına alındı