Ana SayfaÇalışma YaşamıAtatürk Olimpiyat Stadyumu’nda çalışma koşullarını protesto eden 10 işçi işten çıkarıldı

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda çalışma koşullarını protesto eden 10 işçi işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yüklenici firması olan Rönesans Holding’in burada görevli işçileri diğer bir projesi olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda görevlendirmesi ile yemek, mola ve servis haklarından yararlanamadıkları için durumu protesto eden 10 işçi işten çıkarıldı.

Yüklenici firmanın Rönesans Holding olduğu İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi şantiyesinde, taşeron firma ERDE Elektrik ve onun da alt taşeronu olan Potansiyel Elektrik bünyesinde çalışan işçiler, yine Rönesans Holding’in yüklenici olduğu Atatürk Olimpiyat  Stadyumu’nda görevlendirildi.

İnşaat-İş Sendikası’nın yaptığı açıklamada, işçilerin uzun yemek kuyruklarından kaynaklı mola sürelerini kullanamadıkları, yemek yiyemeden işe dönmek zorunda kaldıkları ifadelerine yer verildi.

Stadda görevli işçilerin sabahları servislere yarım saat erken, akşam ise yarım saat geç binmek zorunda kaldıkları için dinlenme saatlerinin de ellerinden alındığı aktarıldı.

Ayrıca işçilerin kaldığı koğuşlarda tahtakuruları olduğu, yönetim tarafından herhangi bir önlem alınmadığı ve işçilerin vücutlarında çeşitli yaraların oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, işçilerin bu kötü koşullarını servislerden koğuşlara yaptıkları yürüyüşle protesto ettikleri, bunu gerekçe gösteren işverenin de 10 işçiyi işten çıkardığı belirtildi. İşten çıkarmaların devam edeceği de ifade edildi.




Önceki Haber
Arjantin'de seçimi merkez solun adayı Alberto Fernandez kazandı
Sonraki Haber
Bağdadi'nin ölümünün ardından 'yeni lider' iddiası