Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyten Deligözoğlu’nu öldüren Hasan Deligözoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ayten Deligözoğlu’nu öldüren Hasan Deligözoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da geçtiğimiz sene evli olduğu Ayten Deligözoğlu’nu öldüren Hasan Deligözoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Avcılar’da yaşayan Ayten Deligözoğlu, 25 Aralık 2018 tarihinde evli olduğu Hasan Deligözoğlu tarafından silahla vuruldu.

Sesi duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Ayten, burada yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan Delizgözoğlu ise ifadesinde “Ayten silahı kendisine doğrulttu, engel olmaya çalışırken silah patladı güvenliğe ambulans çağırmasını söyledim. Ayten’in öncesine dayalı psikolojik sorunları vardı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek suçunu inkar etti.

DHA’nın haberine göre Deligözoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Ayten Deligözoğlu’nun kardeşi Medet Adıgüzel, ablasının Deligözoğlu tarafından şiddete maruz bırakıldığını ve tehdit edildiğini söyledi.

Adıgüzel, Deligözoğlu’ndan şikayetçi olduğunu belirtti.

Atış artığı bulunmadı

Savcılık hazırladığı iddianamede, Ayten ve Hasan Deligözoğlu’nun her iki elinin iç ve dış kısımlarından atış artığına rastlanmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Ateş eden el veya ellerin atıştan sonra yıkanması, silinmesi olay anından uzun süre geçmesi veya ellerin kanlı olması durumunda atış artıklarının elde hiç kalmadığı ya da çok az miktarda kalabildiği belirtilen iddianamede, silahın cinsine tutuluş şekline ve patlamanın tam olup olmamasına bağlı olarak ateş eden ele atış artıklarının bulaşmayabileceği, toplu tabancaların ve uzun namlulu silahların kullanıldığı olaylarda tetiği çeken ele atış artığı buluşma ihtimalinin az olduğu, eldivenli el ile yapılan atışlarda ele atış artığının bulaşmayacağının değerlendirildiği ifade edildi.

İddianamede, Hasan Deligözoğlu’nun “Üstsoydan akrabayı kasten öldürmek” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapsi talebiyle dava açıldı.

Sanık Deligözoğlu önümüzdeki günlerde Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Previous post
Mardin'de Derik Belediye Eşbaşkanı dahil 21 gözaltı
Next post
The Turning 24 Ocak’ta vizyonda