Ana SayfaGüncelBahçeli’den Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı, CHP’den tepki

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı, CHP’den tepki

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli yaptığı yazılı açıklamayla CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı yaptı. Bahçeli ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun “suç teşkil eden fiillerinin araştırılması” için bir komisyon görevlendirdiğini de duyurdu. Bahçeli’nin sözlerine CHP’den yanıt partinin grup başkanvekili Özgür Özel’den geldi: “Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik girişimlerde bir demokrasi tokadını yiyeceklerine hiç şüphe yok.”

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı son açıklamayla muhalefet partilerini hedef aldı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı yaptı.

Bahçeli’nin bu çağrısı, parti genel merkezinden ‘doktorların tavsiyesiyle istirahatine devam ettiği’ yönündeki açıklamanın ardından geldi.

MHP lideri, yaptığı yazılı açıklamada, “CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır” dedi.

Bahçeli ayrıca, “CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla” bir komisyon görevlendirildiğini duyurdu ve komisyondaki isimleri şöyle sıraladı:

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız
  • MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter
  • MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu

Açıklamadan satır başları şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı tahammülsüzlükleri malum ve merbut olan karanlık niyet sahipleri arkadan dolaşarak, aynı zamanda planlı itibar ve irade suikastlarıyla ülkemizin diriliş ve yükseliş ümitlerini köstekleme yarışına girmişlerdir. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi tamamıyla kontrolden çıkmış, siyasi ahlaktan vahim şekilde savrulmuş, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmıştır.”
“CHP-HDP-İP-SP arasında kurulan anayasa hazırlık masaları, kirli bağlantılar, Türkiye muhaliflerini umutlandıran sinsi ve gizli pazarlıklar birer birer gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Bilhassa CHP ile HDP’nin aynı kulvar ve kumanda merkezine sabitlenmesi büyük bir sorun olarak karşımızdadır. CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür.”
“CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır. CHP’nin şu anda takip ettiği siyaset Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır. Bu nedenle CHP vatana ve millete alenen karşı tavırdadır.”
“Hiç kuşku yok ki, CHP Genel Başkanı’nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır. Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır.”

CHP’den tepki

MHP liderinin bu açıklamalarına CHP’den yanıt veren isim CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel oldu.

Özel, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının “31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisine, gösterdiği adaylara ve ortaya koyduğu siyasete milletin gösterdiği teveccüh” olduğunu söyledi ve ekledi:

“31 Mart’ta seçimleri küçük bir farkla kazanan İmamoğlu’na dokunmaya kalkanlar, 23 Haziran’da demokrasi tokadıyla karşılaştılar. Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik girişimlere de o tokadın çok daha büyüğü bir demokrasi tokadını yiyeceklerine hiç şüphe yoktur.”
“CHP olarak kendi gündemimizi sürdürmeye, ittifakımız genişleterek devam etmeye, güçlenen siyasetimizle birlikte tek adam rejimine karşı tam bir demokrasiyi, katıksız parlamenter sistemini kurana kadar, kuvvetler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını sağlayıp sonuçta bu ülkede demokrasiyi yeniden egemen kılana kadar ittifakımız devam edecektir.”
Previous post
Sırrı Süreyya Önder cezaevinden çıktı: Sözümüzü söylemeye devam
Next post
Ankara’da beş Almanya vatandaşı gözaltında