Ana SayfaDünyaBangladeş’te bir kadını yakarak öldüren sanıklara idam cezası

Bangladeş’te bir kadını yakarak öldüren sanıklara idam cezası

HABER MERKEZİ – Bangladeş’te kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan medrese müdürünü şikayet ettikten sonra medresede yakılarak öldürülen Nusrat Jahan Rafi’nin davasında yargılanan 16 kişiye idam cezası verildi.

Bangladeş’teki bir medresenin müdürü olan Siraj Ud Doula isimli erkek, 19 yaşındaki öğrenci Nusrat Jahan Rafi’yi cinsel saldırıya maruz bırakmış ve ardından tutuklanmıştı.

Doula’nın serbest bırakılmasını isteyen bir grup, medresenin iki erkek öğrencisinin örgütlemesi, bazı yerel siyasetçilerin de katılımıyla eylem yapmıştı.

Bu eylemin ardından 27 Mart’ta gittiği medresede yakılan Rafi, kaldırıldığı hastanede 10 Nisan’da yaşamını yitirmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında savcı, cinayetin, tutuklu bulunan Siraj Ud Doula’nın içeriden verdiği talimatla işlendiğini söyledi.

Rafi’nin okulundaki bazı öğrenciler, Doula ile kadının intihar ettiği söylentisini yayarak sanıklarla iş birliği yapmakla suçlanan polisler hakkında açılan davada karar verildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre mahkeme, 16 sanığı idam cezasına çarptırdı.

Sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bangladeş’te bu tür davaların yıllarca sürdüğüne dikkat çeken gözlemciler, mahkemenin cinayete gelen tepkiler nedeniyle çok hızlı karar aldığını ifade etti.

Previous post
50 şarkılık bir derleme: "Peaky Blinders"da çalınan parçalar albüm oluyor
Next post
Rusya: Kürt güçleri Suriye sınırından çekiliyor