Ana SayfaManşetBilirkişi açıkladı: Şule’nin intihar edebileceğine dair bulgu yok

Bilirkişi açıkladı: Şule’nin intihar edebileceğine dair bulgu yok

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in ölmeden önceki psikolojisini incelemekle görevlendirilen bilirkişi heyeti hazırladığı raporda, Şule’nin intihar edebileceği konusunda bir bilgi veya gözlemin olmadığını belirtti.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın avukatları, Şule’nin ölümünden önceki dönemdeki psikolojisinin incelenmesini talep etmişti.

Bunun üzerine mahkemenin Şule’nin psikolojisini incelenmesi için bilirkişi heyeti talep ettiği Gazi Üniversitesi, bilirkişi raporunu tamamlayarak mahkemeye sundu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatrı Anabilim Dalından Prof. Dr. Nevzat Yüksel, Prof. Dr. Behçet Coşar ve Prof. Dr. Mustafa Ender Taner’in imza attığı bilirkişi raporu hazırlanırken, Şule’nin Sağlık Bakanlığı’ndaki tedavi kayıtları, telefon mesajları ve sosyal medya hesapları üzerinde inceleme yapıldı.

İntihar değil zehirlenme

DHA’nın haberine göre Şule’nin daha önceden intihar girişimi olup olmadığını araştıran bilirkişi heyeti, 1- 7 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Şule’ye konulan, ‘ilaçlar haplar ve biyolojik maddelere maruz kalma ve kazayla zehirlenme’ tanısına dikkat çekti.

Bilirkişi, konulan tanı ve sonrasında yapılan uygulamalardan söz konusu olayın zehirlenme olduğu ve intihar girişimi ile ilgili bir bilginin bulunmadığını ifade etti.

Raporda Şule’nin gittiği psikiyatristler tarafından konulan tanılar da incelendi. Heyet burada da Şule’nin intihar edebileceğine dair bir bulguya rastlanılmadığını kaydetti.

Bilirkişi heyeti raporunda, ’19 Nisan- 29 Mayıs 2018 tarihleri arasında Şule Çet ve Çağatay Aksu arasındaki mesajlaşmalar incelendiğinde Şule’nin yazışmalarından depresyonu düşündürecek içerik olmadığı’ görüşünü dile getirdi.

Şule’nin 13 yaşındayken kaybettiği annesiyle ilgili sosyal medya hesabına yazdığı ifadelerin de ‘intihar için kanıt’ olamayacağı belirtildi.

Yine Şule’nin Facebook mesajında pencereden atlayan bir kadın görseli paylaşarak ‘modum bu’ diye yazması ile ilgili ise, “Bu mesajın da intihar için kanıt sayılamayacağı, içinde bulunduğu ruh halini anlatmasının bir yolu olduğu düşünülmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

İntihar ihtimaline dair bir bulgu yok

Raporun sonuç bölümünde incelenen belgelerden yola çıkan bilirkişi heyeti, Şule’nin, ‘intihar edebileceği konusunda dosyada bir belge veya gözlemin olmadığını’ kaydetti.

Raporun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

“Sonuç olarak yukarıda belirtilen duygu değişimlerinin kişinin ruh halinde anlık değişmelerden olabileceği, bunun alkol ile veya alkolle birlikte alınan mirtazapin gibi maddelerle de oluşabileceği mümkün olmakla birlikte dosyada böyle bir durum olduğuna ait bir gözlemin olmadığına kanat getirildi.
Dosyada kanıt olarak ileri sürülebilecek gözlemler bu konuda kanıt niteliği taşımamakta olup neden sonuç ilişkisi kurmaya yeterli olmadığı, bu gözlemlerden maktulün depresyonda olduğunun söylenemeyeceği, elindeki bir tutam saçın da intihar kanıtı olarak kabul edilemeyeceği, depresyon tanısının varlığı kabul edilse bile her olgunun intiharla yaşamına son vermediği, çok küçük bir bölümünün intihar ettiği, maktulün intihar edebileceği konusunda dosyada bir bilgi veya gözlemin olmadığı, tüm ifadelerin birbiri ile uyumlu olduğu, aralarında tutarsızlık bulunmadığı, mesajdaki pencereden atlayan insan görüntüsü ile intihar niyeti arasında bir bağlantı olmadığı, yalnızca ruh halini yansıtan bir benzetme olarak kabul edilmesi gerektiği bilgilerinize arz olunur.”

Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yaptı

Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet’in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Şule Çet Davası’nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam

Şule Çet davası: Keşif raporu sanık beyanlarını çürüttü

Şule Çet davasında olay yeri keşif raporuna itiraz

Şule Çet Davası: Dudak okuma uzmanı bulundu

Previous post
Adir Jan'la "Leyla"sı üzerine: Benim müziğim 'Kozmopolit Kürdesk'
Next post
Ayvalık'ta mülteci teknesi battı: İki çocuk hayatını kaybetti