Ana SayfaToplumsal CinsiyetBinlerce mesaj ve arama kaydı tespit edildi ancak istismar sanığı erkek beraat etti

Binlerce mesaj ve arama kaydı tespit edildi ancak istismar sanığı erkek beraat etti

HABER MERKEZİ – Antalya’da yaşayan bir kadın, çocukken kuzeni Selahattin isimli erkek tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını ve şimdi de tehdit edildiğini söyleyerek intihar etti. Şikayet üzerine tutuklanan erkeğin 3 yıl içinde kadını yüzlerce kez arayıp, 1612 mesaj attığı ortaya çıktı. Ancak mahkeme erkeğin ‘delil yetersizliğinden’ beraatine karar verdi.

Antalya’da yaşayan 19 yaşındaki Ayşenur G., 6 ve 10 yaşındayken amcasının oğlu Selahattin S. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Kadın 2015 yılında evlendikten sonra da Selahattin S. tarafından tehdit edilerek, cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Ayşenur G., 5 Nisan 2017’de ilk önce eşi Mustafa G.’ye ardından babası Mustafa S. ve kardeşi Mehmet S.’ye yaşadıklarını anlattıktan üç gün sonra 8 Nisan’da intihar etti.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre baba Mustafa S. ifadesinde, “Kızım çocuk yaştayken Selahattin’in kendisine tacizde bulunduğunu, nişanlandıktan sonra 3-4 kez tecavüz ettiğini söyledi. Üç gün sonra kızımın intihar ettiğini öğrendim” dedi.

Ayşenur’un ölümünün ardından tutuklanan Selahattin S., Ayşenur’u aramadığını, numarasını bile bilmediğini iddia etti.

Yapılan incelemede, Selahattin S.’nin 2014-2017 yılları arasında Ayşenur’a 1612 mesaj atıp, yüzlerce kez aradığı ortaya çıktı.

Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 14 Aralık 2017’de biten davada, Selahattin S.’ye nitelikli cinsel istismar suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.

İtiraz üzerine dosya Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’ne gönderildi.

Sanık tahliye edildi

Daire, 24 Haziran 2019’da oy çokluğuyla verdiği kararda “olayın tek tanığı olan mağdurenin intihar etmesi sonucu dinlenemediğini” belirterek, Selahattin S.’nin “suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından” beraatine karar verilmesi gerektiğini savundu.

Sadece bir üye hakimin şerh koyduğu karar sonrası Selahattin S. beraat ederek, cezaevinden tahliye oldu.

‘Devlet kadınları ve çocukları koruyamıyor’

Avukat Müge Gezginci, sanığın tahliye edilmesini ‘hukuk katliamı’ diye nitelendirdi.

“Bu kararlar nice kız çocuğunun istismarla karşı karşıya kalmasına sebep olmaktadır. Devlet kadınlarını ve çocuklarını koruyamıyor. Kanunlar ve uluslararası sözleşmelerin uygulanmaması; önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz kalmasına yol açıyor.”
Previous post
Suriye’nin BM temsilcisinden Türkiye'ye 'operasyon' suçlaması
Next post
Erdoğan'dan Le Point dergisi hakkında suç duyurusu