Ana SayfaGüncelBob Dylan’dan Nick Cave’e: Ciwan Haco’dan onlarca sanatçıya Kuzey Suriye çağrısı

Bob Dylan’dan Nick Cave’e: Ciwan Haco’dan onlarca sanatçıya Kuzey Suriye çağrısı

HABER MERKEZİ – Bob Dylan’dan Nick Cave’e birçok sanatçıya seslenen Kürt sanatçı Ciwan Haco, Kuzey Suriye’deki duruma dikkat çekerek, “Birlikte milyonlarca hayatı kurtarabiliriz” dedi.

Türkiye’nin “ateşkes” kararı dolayısıyla askıda olan operasyonuna karşı Kürt sanatçı Ciwan Haco, dünyaca ünlü bazı sanatçılara çağrıda bulundu.

Haco’nun seslendiği sanatçılar arasında Eric Clapton, Roger Waters, Nick Cave, Bob Dylan, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne gibi isimler; Metallica, Iron Maiden, Radiohead gibi dünyaca ünlü gruplar var.

“Milyonlarca hayat kurtarabiliriz”

Kürtlerin savaşı seçmediğini, IŞİD’in ‘halifelik’ sürecinde on binlerce Kürdün yaşamını yitirdiğini hatırlatan Haco, “Suriye iç savaşı sürecindeki kaosta, bölgemizi Suriye’nin kuzey bölgelerinde güvence altına aldık. Hıristiyanlar, Ezidiler ve Müslümanlar, Kürtler, Süryaniler ve Araplar için güvenli bir bölge sağladık” dedi.

Bu “huzurlu bir arada varoluşun” Türkiye ve ona bağlı grupların 9 Ekim’deki saldırısıyla son bulduğunu belirten Haco, o zamandan beri sivillerin yaşamını yitirdiğini ve yaklaşık 300 bin kişinin yerinden olduğunu kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü’nün geçtiğimiz hafta boyunca Türkiye’yi ‘savaş suçu’ işlemekle suçladığını anımsatan Hoco, Kürtlerin Kuzey Suriye’de “soykırım ve etnik temizlikle karşı karşıya olduğunu” savunurken, sanatçılara, “Birlikte milyonlarca hayatı kurtarabiliriz” sözleriyle seslendi.

Previous post
Giresun'da taşkın ve toprak kayması: Bir kişi yaşamını yitirdi
Next post
Şili: Sekiz kişi öldü, hükümet geri adım atsa da halk hala sokakta