Ana SayfaGüncelBoğaziçili öğrencilere 5’er yıla kadar hapis istemi

Boğaziçili öğrencilere 5’er yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilip haklarında dava açılan öğrencilerin yargılandığı davada 5 yıla kadar hapisleri istendi.

Türkiye’nin ÖSO grupları ile düzenlediği Afrin operasyonu sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildikten sonra haklarında dava açılan 30 öğrencinin duruşması yapıldı.

‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılanan öğrencilerin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmasını, HDK’nin önceki dönem Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, Barış Akademisyenleri ve çok sayıda kişi izledi.

Duruşmada celse arasında verdiği mütalaayı tekrarlayan savcı, öğrencilerin “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.

Ardından söz alan sanık avukatları esas hakkında savunma yapmak için süre istedi.

‘Mütalaada hatalar var’

Sonrasında savunma yapan öğrencilerden Kültigin Demirlioğlu, mütalaada hataların olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mütalaada benim üzerime iki acer CD olduğu söyleniyor. Ancak ben dijital materyallerimi almaya gittiğimde sadece bir CD’nin olduğunu gördüm. Onun içinde de kütüphanedeki kamera görüntülerinin kaydı bulunuyordu.
Benim üzerimde CD’lerin olmadığı buradan görülüyor. Yine dosyadaki görüntülerde lokumu dağıtan benmişim gibi gösteriliyor. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum.”

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık ve sanık müdafilerine mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmalarını yapmak üzere bir dahaki celseye kadar süre verdi.

Sanıklardan el konulan dijital materyallerin iadesi konusunda esas hükümle birlikte karar verileceğini belirten heyet, bir sonraki duruşmayı 31 Ocak 2020’ye erteledi.

Previous post
Bu, aydınlıkla karanlığın savaşı - Reyhan Hacıoğlu
Next post
Katalan siyasetçilere verilen cezalara karşı eylemlerde 170 kişi yaralandı