Ana SayfaÇalışma YaşamıBu kez İstanbul’da: Mahir Kılıç açlık grevinin 65’inci gününde

Bu kez İstanbul’da: Mahir Kılıç açlık grevinin 65’inci gününde

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde üçüncü açlık grevini sürdüren belediye işçisi Mahir Kılıç, eyleminin 65’inci gününde. Kılıç’ın talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işine geri dönmek.

13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini 184’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonlandıran ancak işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmayan Mahir Kılıç, üçüncü kez açlık grevinde.

Kılıç, İzmir’deki eyleminden yedi ay sonra Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin önünde de 67 gün boyunca açlık grevi yapmıştı.

Bu kez İstanbul’da, CHP İl Başkanlığı önünde eylemini sürdüren Kılıç, açlık grevinde 65’inci güne girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden edilen Kılıç’ın talebi ise işine geri dönebilmek.

Mahir Kılıç, sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada üçüncü kez açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, “O yüzden kas yıkımı var, böbreklerimde sorun var, karaciğerim de aynı şekilde. Zaten çalıştığım işten dolayı sarılık taşıyıcısıyım. Sağlığım bir hayli kötü durumda” demişti.

1+1 Forum’a konuşan Kılıç, kendisini İzmir ve Ankara’nın ardından İstanbul’a getiren süreci ise şöyle anlatmıştı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işimden atılınca açlık grevine başlayacağımı deklare ettim. Benden beş-altı ay önce atılan dokuz arkadaşım oturma eylemiyle açlık grevime destek oldu. Buradaki direnişimiz tam 184 gün sürdü.
“184 günün sonunda aynı haklarla Karşıyaka Belediyesi’nde işe başlatılacağımız protokol altına alınınca, direnişimizi sonlandırdık. Sonra yedi ay bekledim. Ne bir iş veren oldu ne arayan ne de telefonlarımıza yanıt veren.
“Tabii protokol yerine getirilmedi. Ben de tek başıma ikinci direnişimi yedi ay sonra, daha toparlanamadan –çünkü çok uzun bir süreç 184 gün– Ankara’ya, CHP Genel Merkezi önüne taşıdım.
“Orada 35 gün oturma eylemi yaptım. 36. günden itibaren de 67 gün süren ikinci açlık grevi yaptım. Canan Kaftancıoğlu’nun avukatıyla telefonda görüştüm. İstanbul’daki arkadaşlarım Canan Kaftancıoğlu’nun avukatıyla birebir görüştü. Kaftancıoğlu işin siyasi sorumluğunu üstleneceğini bizlere söyledi.
“Biz de görüştük kendisiyle, taleplerimizi yineledik. Talebim çok basit. Kıdem ve ihbar tazminatım verilmemişti, onu talep ettim. Bir de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işimi talep ettim. Fakat o süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli değildi. Aziz Kocaoğlu, yani bizi işten atan kişi, belediye başkanıydı. Kıdem ve ihbar tazminatını Canan Kaftancıoğlu kendisi ödedi.
“Hesaplamalarımız net olarak yapıldı, ne eksik ne fazla. Sonuçta maddi olarak kıdem ve ihbar tazminatımı kuruşu kuruşuna uzmanlar tarafından hesaplanmış olarak kendisinden aldım. İşi için de; seçime kadar Çiğli Belediyesi’nde, 31 Mart seçimine kadar taşeron bir firmada çalışacaktım.
“Eğer Aziz Kocaoğlu tekrar aday gösterilmezse, onun yerine aday gösterilen aday İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsa, atıldığım işime geri döndürüleceğime söz verdi. Bunu şu gün bile bizimle görüşmeyi yapan avukatı açık açık söylüyor, Kaftancıoğlu’nun böyle bir söz verdiğini.”

Ancak Canan Kaftancıoğlu’nun verdiği sözü tutmadığını belirten Kılıç, açlık grevine başlamış ve Kaftancıoğlu’na işi için çağrı yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak'ta protestolar: En az 40 kişi öldü, yüzlerce yaralı var
Sonraki Haber
İlk kez Ay’a bir astronot kadın ayak basacak