Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’ndan Türkiye’yi eleştiren Macron’a “öten horoz” benzetmesi

Çavuşoğlu’ndan Türkiye’yi eleştiren Macron’a “öten horoz” benzetmesi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’ye yönelik ifade özgürlüğü eleştirilerine ‘öten horoz’ benzetmesi ile yanıt verdi: “Macron’un konuşmalarını ayakları pislik içinde gömülüyken öten horoza benzetiyorum.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) 70’inci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye’yi ifade özgürlüğü konularında eleştirdi.

Macron, “Hukukun üstünlüğünün gerilediği Türkiye’de, insan hakları savunucularına, gazetecilere ve akademisyenlere karşı yürütülen yargı sürecinde dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

Türkiye’den Yunanistan’a giden mültecilerin arttığına işaret eden Macron, Yunanistanlı bir milletvekilinin sorusu üzerine “Türkiye’nin mülteci konusunu Avrupa Birliği’ne (AB) baskı yapmak için kullandığını söylemekte haklısınız” dedi.

Ancak buna verilecek yanıtın “baskı yapmak” olduğunu düşünmediğini belirten Macron, Türkiye ile işbirliğinin sürdüğünü kaydetti.

Macron, buna karşın “Suriye’ye yönelik politikalarının Türkiye’nin baskısıyla dikte edilemeyeceğini” söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un eleştirilerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sert tepki gösterdi.

Strasbourg’a giden Çavuşoğlu “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’ye dil uzatması haddini aşmak olmuştur” dedi.

“Ayakları pislik içinde gömülü iken öten horoz”

Dışişleri Bakanı, Macron’un Türkiye ile AB arasındaki mülteci mutabakatına ilişkin sözlerine tepki gösterek, şöyle konuştu:

“Eleştirilmesi gereken varsa, AB ve AB’nin lideri gibi geçinmeye çalışan Fransa gibi ülkelerdir. Macron, kaç tane göçmeni Fransa’ya almıştır? O göçmenler yerine Suriye’deki YPG/PKK’lıları Elysee Sarayı’nda sık sık ağırlıyor.”

AB’nin sığınmacılar konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Fransa ve AB’nin, Türkiye’ye bir söz söylemeden önce dürüst olup sözlerini tutması gerekiyor” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’deki insan hakları konusundaki açıklamalarını da eleştiren Çavuşoğlu, Fransa’da da basın özgürlüğünü ihlal eden uygulamalar olduğunu savundu.

Çavuşoğlu, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un bugünkü konuşmalarını ayakları pislik içinde gömülüyken öten horoza benzetiyorum” ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu askeri öğrencilerin annelerinin Meclis önündeki eylemine engel: 12 gözaltı
Sonraki Haber
İzmir için sağanak ve fırtına uyarısı