Ana SayfaGüncelCHP, “PYD terör örgütü değildir” diyen Aksünger hakkında inceleme başlattı

CHP, “PYD terör örgütü değildir” diyen Aksünger hakkında inceleme başlattı

HABER MERKEZİ – CHP, Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger hakkında “PYD terör örgütü değildir” ifadesini kullandığı gerekçesiyle inceleme başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, yaptıkları açıklamaları gerekçe göstererek Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger ile eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş hakkında inceleme başlattığını bildirdi.

Erdal Aksünger hakkında inceleme başlatılmasına gösterilen gerekçe, önceki gün CNN Türk’te katıldığı programda, “PKK terör örgütüdür. PYD konusunda ilk günden diyorum görüşülmesi gerekiyordu. Terör örgütü değil benim gözümde” ifadelerini kullanmış olması.

Yılmaz Ateş ise geçen Salı günü yine CNN Türk’te katıldığı bir programda, Gülen cemaatine ilişkin bir konuşmada, “Hem MHP’yi takdir ediyorum hem de Fenerbahçe kulübünü… Maalesef benim partim teslim oldu. İktidarıyla muhalefetiyle o tuzağa karşı dik dursaydık 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine programa telefonla bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “CHP ile FETÖ’nün aynı cümlede anılması bizim için zuldür. Yılmaz Bey’in eğer bir delili varsa, cevap vereyim. Herkes çok kahroldu” demişti.

Ateş hakkında başlatılan incelemenin gerekçesinin de bu ifadeler olduğu belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Barosu’ndan beş günlük kayyum raporu
Sonraki Haber
OHAL Komisyonu incelenen 92 bin başvurudan 83 bin 900’ünü reddetti