Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıdan yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun hakim karşısında

Cinsel saldırıdan yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun hakim karşısında

HABER MERKEZİ – Dizi setinde oyuncu Elit İşcan’ı cinsel saldırıya maruz bırakan oyuncu Efecan Şenolsun hakkında “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Oyuncu Elit İşcan, oyuncu kadrosunda yer aldığı internet dizisi ‘Yaşamayanlar’ın son bölümünün çekimi esnasında, aynı dizide rol alan oyuncu Efecan Şenolsun tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıklamıştı.

İşcan’ın şikayeti üzerine Şenolsun hakkında “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul Kartal’daki 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık Efecan Şenolsun ve müşteki Elit İşcan ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan Efecan Şenolsun suçlamaları reddederek, “Kesinlikle rol arkadaşım olan mağdureye yönelik hakaret ve cinsel saldırı içeren söz ve davranışlarda bulunmadım. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini talep ederim” dedi.

Ardından söz alan Elit İşcan, sanıktan şikayetçi olduğunu ve manen zarar gördüğünü söyledi.

İşcan cinsel saldırının gerçekleştiği gün yaşananları şöyle anlattı:

“Olay günü sanık karavanda bana ‘Allah belanı versin, yanıma yaklaşma’ diyerek karavanı terk etti. Bu durum karşısında gerildim ve olayı prodüksiyon amirine anlattım. Kendisi bana, ‘Efecan şu an alkollü, bir şey yapamıyoruz. İdare etmeye çalışıyoruz’ dedi.
Çekim alanının içerisinde bulunan yıkık bir bina duvarının üzerinde otururken sanık yanıma geldi. Bana yandan sarılarak öpmeye çalıştı. Ben de kendimi geri çektim ve bu sebeple öpemedi. Ben olay yerinden uzaklaşırken görmediğim bir esnada arkamdan gelerek bana sarıldı. Kendisini iterek ‘git başımdan’ dedim. Bunun üzerine bana küfürler etti. Daha sonra oradan uzaklaştım.”

Sonrasında ara kararını açıklayan mahkeme, gelecek celse tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Previous post
Ağbal: 2020 bütçesinde güvenli bölgedeki ev inşaatları için pay ayrılabilir
Next post
Puccini’nin Tosca’sı Celil Toksöz yönetmenliği, Kawa Nemir çevirisiyle Kürtçede