Ana SayfaGüncelCumartesi Anneleri’nin eylemine polis müdahalesi

Cumartesi Anneleri’nin eylemine polis müdahalesi

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye dönük operasyonu protesto Cumartesi Anneleri’nin eylemine polis müdahale etti.

Cumartesi Anneleri, 759’uncu buluşmalarında 12 Eylül darbe döneminde gözaltına alınarak kaybedilen Cemil Kırbayır’ın akıbetini sormak için İnsan Hakları Derneği (İHD) önünde bir araya geldi.

Burada bu haftaki basın açıklamasını İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, okudu.

Yoleri, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik askeri operasyonu eleştirerek şunları söyledi:

“Şiddet ve çatışma politikalarının yarattığı ağır yıkımın sonuçlarım yaşayanlar olarak, her zaman barıştan yana olduk. Her zaman Türkiye’nin tüm sorunlarını hak ve adalet ‘ölçüleri içinde barışçıl yollardan çözmesini istedik. Savaş, herkes için kan ve gözyaşıdır, Savaş ölümdür. İnsanlığın ortak vicdanının savaşı reddetmesi bu yüzdendir.
“Kuzey Doğu Suriye’ye yapılan askeri müdahale, ülkede ve bölgede barış içinde ortak yaşam idealini onarılmaz biçimde tahrip edecektir.
“Daha fazla can kayıpları yaşanmadan bu müdahale derhal durdurulmalı, barışçıl çözüm yolları denenmelidir. Biz barış içinde ortak yaşam idealine sahip çıkanlar, barış talebimizde ısrar ediyoruz. Evrensel barış idealimizi tahrip eden bu askeri operasyonun durdurulmasını istiyoruz.”

Yoleri’nin operasyona tepki göstermesinin ardından polis biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Müdahale sırasında kayıp yakınları “Biz kayıplarımızı istiyoruz. Siz bizden ne istiyorsunuz? Yeter artık” diyerek polis müdahalesine tepki gösterdi.

Cumartesi Anneleri her hafta kaybedilen yakınları için adalet talebiyle Galatasaray Meydanında eylem düzenliyordu.

İstanbul Valiliği’nin Galatasaray Meydanını eylemlere yasaklamasının ardından aileler İHD İstanbul Şube binası önünde açıklama yapmaya başlamıştı.

Previous post
Kobani sınırında son durum ne?
Next post
İHD’den Şirin Ünal hakkında suç duyurusu