Ana SayfaGüncelCumartesi İnsanları’ndan Halil Şahin yaşamını yitirdi

Cumartesi İnsanları’ndan Halil Şahin yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – 1996 yılında zorla kaybedilen İsmail Şahin’in babası Halil Şahin yaşamını yitirdi.

Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışırken 18 Ocak 1996’da zorla kaybedilen İsmail Şahin’in babası Halil Şahin, dün kaldırıldığı Şişli Kolon Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Oğlunun akıbetinin belirlenip faillerin yargılanması için Galatasaray Meydanı’nda Cumartesi Anneleri/İnsanları ile birlikte mücadelesini sürdüren Şahin, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Şahin için bugün Okmeydanı’nda bulunan Haci Bektaş Veli Cemevi’nde cenaze merasimi düzenlendi.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın katıldığı törenin ardından Şahin’in cenazesi memleketi Sivas’a uğurlanacak.

İsmail Şahin’in eşi Kiraz Şahin de 26 Şubat 2015 tarihinde hayatını kaybetmişti.

İsmail Şahin’in zorla kaybedilmesi

Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Şahin, 18 Ocak 1996’da, saat 06.30’da iki belediye çalışanı ile birlikte görev yaptığı 34 ATZ 59 plakalı temizlik aracında işbaşı yaptı.

Temizlik aracı Mimar Sinan Üniversitesi’ne geldiğinde iş arkadaşları İsmail Şahin’in ortadan kaybolduğunu söyledi.

Şahin ailesi, Beyoğlu Belediyesi’ne başvurdu. İsmail Şahin’in mesai saatleri içerisinde kaybolduğunu ve bundan işveren olarak sorumlu olduklarını söyleyerek olayı araştırmalarını istedi.

O günlerde Beyoğlu Belediye Başkanı olan Nusret Albayrak, İsmail Şahin’in eşine “Beş yıl bekleyin, İsmail dönmezse birikmiş parasını öderiz” dedi.

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yapıldı. Savcılığa da suç duyurusunda bulunarak İsmail Şahin’in akıbetinin soruşturulması istendi.

Ancak tüm başvurularına rağmen dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aile ile görüşmedi.

Aynı günlerde İsmail Şahin’in o zaman dört yaşında olan kızı Sibel, annesine babasını televizyonda polislerle gördüğünü söyledi.

2011 Şubat’ında, kayıp aileleri ile görüşen başbakana Kiraz Şahin “Eşim sizin işçinizdi, mesai saatleri içinde kayboldu. İsmail Şahin’in akıbetinin açıklanması sizin de sorumluluğunuzdur” diye hatırlattı.

Ancak bütün yasal girişimler sonuçsuz kaldı. Devlet etkili bir soruşturma yapmazken, olayda sorumluluğu olanları ortaya çıkarma yükümlülüğünü yerine getirmedi.


Karınca, MA, bianet
Previous post
İki ilde ev baskınları: Devrimci Partili dört kişi gözaltında
Next post
Tarık Ünlüoğlu yaşamını yitirdi