Ana SayfaGüncelDiyarbakır ve Cizre’de ‘operasyon’ açıklamasına engel: Gözaltılar var

Diyarbakır ve Cizre’de ‘operasyon’ açıklamasına engel: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu Diyarbakır’da protesto etmek için yapılmak istenen açıklamayı engellemek isteyen polis, HDP il binasının önünü kapattı, dışarı çıkmak isteyenlere biber gazı sıktı. Cizre’de de açıklama yapmak isteyen HDP’lilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

HDP Diyarbakır İl Örgütü, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonuna dair parti binası önünde bir basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamanın yapılacağı saat 11.30’dan önce polis, parti binasının önünü kapatarak kimsenin dışarı çıkmasına izin vermedi.

Valiliğin yasak kararını gerekçe gösteren polis, dışarı çıkıp açıklama yapmak isteyen gruba biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Milletvekillerin bina önünde, partililerin ise bina içinde bekleyişleri devam ediyor.

Cizre’de gözaltı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de HDP’liler operasyona ilişkin il binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre sabahın erken saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla parti binası önünü ablukaya alan sivil ve özel hareket polisi, parti binası girişini kapattı.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin yapmak istediği açıklama, polis tarafından engellendi.

Eylem engeline, Valilik tarafından eylem ve etkinliklere getirilen “yasak” kararını gerekçe gösteren polis, parti binasına gitmeye çalışan kitleye de izin vermedi.

Polis, bu sırada çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Nuran İmir’in bina önünde başlattığı oturma eylemi ise polis ablukası eşliğinde sürüyor.

Previous post
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu
Next post
Antep'te saya işçileri zam talebiyle iş bıraktı