Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da çocuklar haklarını resim ve hikayeleriyle kitaplaştırdı

Diyarbakır’da çocuklar haklarını resim ve hikayeleriyle kitaplaştırdı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da dezavantajlı 20 çocuğun kendi çizim ve hikayeleriyle çocuk haklarını anlattığı “Mafên Zarokan” isimli kitap raflarda yerini aldı.

Diyarbakır’da Göç ve İnsani Yardım Vakfı’nın (GİYAV) açtığı Çocuk Hakları Atölyesi’ne katılan 20 dezavantajlı* çocuk, kendi haklarını anlatan bir kitap çıkardı.

Çocuklar Mafên Zarokan (Çocuk Hakları) isimli bu kitapta çocuk haklarını kendi çizim ve hikayeleriyle anlattı.

10 resimli hikayenin yer aldığı kitap çocukların, eğitim, öğrenme, korunma, oyun, sevilme, sağlık, eğlenme gibi haklarına değiniyor.

Çocuklar kitaplarını, 20 Ekim Pazar günü Laleş Kültür Evi’nde düzenlenecek imza gününde imzalayarak, katılımcılara ücretsiz olarak verecek.

img

Mezopotamya Ajansı’na konuşan kitabın yazarlarından olan 13 yaşındaki Süleyman Kılıç, çocukların haklarını bilmesinin önemine vurgu yaptı. Kitabı imzalayacağı için heyecanlı olduğunu belirten Kılıç, imza gününe katılım çağrısı yaptı.

Projenin yürütücülerinden Dilan Ok, “Çocuk Katılımı için Mikro-Fon’un” desteği ile yürütülen projede çocukların resim ve hikaye özelliklerinin ön plana çıkarmak için başladıkları projenin çocuklar ve aileleri tarafından sahiplenilerek yürütüldüğünü ifade etti.

“Çalışma öncesi çocukları hazırladık. Etkinlik şeklinde konuştuk. Çocuklar sonrasında kitaplaşacağını öğrenince heyecanlandı ve sevindi. Kitaptaki resimlerin üzerinde çocuk hakları yer alıyor. Kürtçe ve Türkçe dilleri kitapta kendine yer buluyor.”

Pazar günü gerçekleştirilecek imza gününe katılım çağrısı yapan Ok, çocukların uzun zamandır bugüne hazırlandıklarını söyledi.


*Dezavantajlı çocuk: Çoğunlukla az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde yaşayan ve risk altında olan, güç koşullar altında yaşayan çocuklar.
Previous post
Süleymaniye'de silahlı saldırı: NRT TV sunucusu, eşi ve çocuğu ile birlikte öldürüldü
Next post
İstanbul'da işçi servisi duvara çarptı: Altı kişi yaralandı