Ana SayfaEkonomiDünya nüfusunun yüzde 11’i açlık çekiyor

Dünya nüfusunun yüzde 11’i açlık çekiyor

HABER MERKEZİ – Dünya Gıda Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte açlık ve yetersiz beslenmenin giderek yaygınlaştığı belirtildi. BM raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 11’i açlık çekiyor.

Adana’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Gıda Mühendisleri Odası (GMO), Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) ve Kimya Mühendisleri Odası (KMO) üyeleri, Dünya Gıda Günü nedeniyle ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

GMO Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, açlığın, özellikle gıdada dışa bağımlı ve ekonomik büyümenin gerilediği ülkelerde arttığına işaret etti.

16 Ekim’in, dünyada açlık problemlerine, gıdanın güvenliğine, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Alparslan, Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre 821,6 milyon insanın yani dünya nüfusunun yüzde 11’inin açlık çektiğine dikkat çekti.

İklim değişikliği ve kuraklık gibi doğal afetlerin yanı sıra tarımdaki politikaların açlık ile yetersiz beslenmeyle gittikçe yaygınlaştığını dile getiren Alparslan, “Günümüzde; dünyada gıda konusunda kıtlık olmadığı, tarımsal üretimin toplam talebin üzerinde gerçekleşebildiği, gıdaya erişimin sağlanamamasında temel sorunun adil olmayan gelir ve ürün dağılımının olduğu bilinmekte, aşırı ve lüks tüketim alışkanlığının sonucu gıda israfı ise bir başka tezata işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.

Previous post
Kerem Tuğral kendisinden boşanan Ayşe Acar'ı öldürdü
Next post
Kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği öldüren kadına 10 yıl hapis