Ana SayfaGüncelErdoğan istedi, Mustafa Yeneroğlu partisi AKP’den istifa etti

Erdoğan istedi, Mustafa Yeneroğlu partisi AKP’den istifa etti

HABER MERKEZİ – AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partinin lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi doğrultusunda partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AKP İstanbul Milletvekili ve partinin Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Yeneroğlu, partisinden istifa etti.

Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, istifa talebinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini, parti yönetiminin de kendisine bu talebi ilettiğini açıkladı.

Bu toplantıda, siyasete Erdoğan’ın davetiyle girdiğini hatırlatan Yeneroğlu, Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine de Erdoğan’ın kendisini layık gördüğünü söyledi.

Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildiğinde “Türkiye’nin önünde olan, itibarını zedeleyen noktalarda kamuoyuyla eleştirilerini paylaştığını” belirten Yeneroğlu, dile getirdiği rahatsızlıklar karşılık bulmadığı için son iki toplantıya katılmadığını ifade etti.

“AK Parti’nin tekrar çoğulcu, katılımcı olması gerektiğini belirttim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi bildiklerini, bu çerçevede MYK toplantısında da konuşulduğunu Sayın Cumhurbaşkanımızın istifa etmem gerektiğini belirttiğini iletti. Ben de kendilerine istifa edeceğimi belirttim. Bu benim için kolay olmadı.”

“Maalesef benim özgürlükçü Türkiye tasavvurum karşısında herhalde yalnızlaştım ki bu noktaya geldik” diye devam eden Yeneroğlu, Türkiye’nin geleceği noktasında kimsenin birbirini ötekileştirmeden, düşmanlaştırmadan, yıkıp geçmeden bundan sonraki siyaset sürecini takip etmesi temennisinde bulundu.

Bundan sonra ne yapıp edeceğine dair bir kanaati olmadığını da belirten Yeneroğlu, herhangi bir “hesap kitap içerisinde olmadığını” vurguladı.

“Yeni parti” sorusu

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı yeni parti çalışmalarında yer alıp almayacağı sorulan Yeneroğlu, henüz bu konuda bir kanaat belirtmek için erken olduğunu ifade etmekle yetindi.

Erdoğan’dan mesaj

Erdoğan partisinin bugünkü grup toplantısında, parti içine mesajlar vermişti.

Erdoğan, “AK Parti’linin eskisi yenisi olmaz. Hiçbir kardeşimizi eski AK Parti’li olarak sıfatlandırmadık, sıfatlandıramayız. Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar yolunu kaybedenler kerameti kendinde görenler olmuştur olacaktır” diye konuşmuştu.

Yeneroğlu’nun istifası bu açıklamanın akabinde geldi.

Previous post
Hürriyet 20 gazeteciyi 'tebligatla' işten çıkardı
Next post
İstanbul'da iş cinayeti: Vinçten düşen işçi yaşamını yitirdi