Ana SayfaDünyaErdoğan’a dava açtığı Le Point’ten yanıt, RSF’den tepki

Erdoğan’a dava açtığı Le Point’ten yanıt, RSF’den tepki

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulunduğu Fransa merkezli Le Point dergisinden yanıt gelirken, Sınır Tanımayan Gazeteciler de söz konusu şikayet nedeniyle tepki gösterdi.

Fransa’da yayımlanan Le Point dergisi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Ekim’de kapağına taşımıştı.

Erdoğan’ın asker selamı verdiği fotoğrafını ‘yok edici’ anlamına gelen bir manşetle servis eden dergi, başlık olarak da “Etnik temizlik Erdoğan’ın metodu. Kürtleri katletmesine (ve Avrupa’yı tehdit etmesine) izin vermeli mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan tarafından derginin kapağında yer alan ifadeler nedeniyle Le Point dergisi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, derginin kapağında “Erdoğan’ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği” belirtilmişti.

Dilekçede, Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği öne sürülmüştü.

Le Point: Tek bir sözcüğü dahi geri çekmeyeceğiz

Erdoğan’ın suç duyurusu üzerine açıklama yapan Le Point dergisinin yetkilisi Gernelle, kullandıkları ifadelerin arkasında olduklarını söyledi.

Etienne Gernelle, “Erdoğan’ın özgürlüklerle ilgili sorunu olduğu anlaşılıyor. Elbette ki, yazıda yer alan tek bir sözcüğü dahi geri çekmeyeceğiz” dedi.

RSF’den tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü ise Gernelle ve Gubert hakkında yapılan suç duyurusuna tepki göstererek, “Cumhurbaşkanına hakaret”e ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesinin kaldırılmasını istedi.




Önceki Haber
Dört kent için sel uyarısı
Sonraki Haber
'Bebeğin cinsiyeti kız' bahanesiyle sistematik şiddet: Kadının bebeği öldü, erkeğe dava yok