Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Le Point dergisi hakkında suç duyurusu

Erdoğan’dan Le Point dergisi hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü ve yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fransa’da yayımlanan Le Point dergisi AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kapağına taşıdı.

Le Point, Erdoğan’ın asker selamı verdiği fotoğrafını ‘yok edici’ anlamına gelen bir manşetle servis etti.

Dergi 24 Ekim’deki sayısında başlık olarak da “Etnik temizlik Erdoğan’ın metodu. Kürtleri katletmesine (ve Avrupa’yı tehdit etmesine) izin vermeli mi?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dergiye Twitter üzerinden verdiği yanıtta, Fransa’nın geçmişini hatırlatıp, “Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı” dedi.

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten suç duyurusu

Derginin kapağında yer alan ifadeler nedeniyle Le Point dergisi hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, derginin kapağında “Erdoğan’ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği” belirtildi.

Dilekçede, Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği öne sürüldü.

Ayrıca dilekçede, Gernelle ve Gubert’in kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı savunuldu ve haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.




Önceki Haber
Binlerce mesaj ve arama kaydı tespit edildi ancak istismar sanığı erkek beraat etti
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına ilişkin açıklama