Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘yalnız bırakılma’ tepkisi: En azından bize karışmayın

Erdoğan’dan ‘yalnız bırakılma’ tepkisi: En azından bize karışmayın

HABER MERKEZİ – Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yalnız bırakıldıklarını’ belirterek, operasyona karşı olan ülkelere “Bu devran elbet dönecek” sözleriyle seslendi ve ekledi: “Bu dünya etme bulma dünyası. Gelin bu mücadelede Türkiye’nin karşısında değil yanında yer alın. En azından karışmayın.”

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzeydoğu Suriye’de devam eden operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Barış Planı Harekatı’nı yürütürken eleştiri, hatta saldırı ile karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, ‘yalnız bırakıldıklarını’ belirterek, uluslararası kamuoyunun eleştirilerine tepki gösterdi.

‘Türk ordusunun bu denli süratle mesafe alacağını kimsenin ummadığını’ söyleyen Erdoğan, operasyona karşı olan ülkelere şöyle seslendi: “Ey Batı, ey Arap Ligi, ey azıcık da olsa vicdan ve ahlak sahibi ülkeler! Hepinize sesleniyorum; bu devran elbet dönecek.”

Erdoğan konuşmasının devamında ise operasyona karşı olan ülkelere hitaben, “Böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz ama yarın veya öbür gün siz de bizim gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız” dedi.

“Unutmayın, bu dünya etme bulma dünyasıdır” diyen Erdoğan, “Gelin bu mücadelede Türkiye’nin karşısında değil yanında yer alın. En azından karışmayın” diyerek çağrısını sürdürdü.

Operasyon esnasındaki sivil kayıplarla ilgili haber, açıklama ve ithamlara da tepki gösteren Erdoğan, özellikle Fransa’ya seslenerek, “Bize bu ithamı yöneltenlerin geçmişleri sivil katliamlarla doludur” dedi.

Diyalog ve ateşkes çağrılarına yanıt

Diyalog ve ateşkes çağrılarına ise Erdoğan’ın yanıtı, “Türkiye teröristlerle anlaşma yapılmayacağını bilecek kadar tecrübeli bir ülkedir. Biz bu yola asla tevessül etmeyiz” oldu.

“Bizi arayıp teröristler adına taleplerde bulunanlara şunu söylemek isteriz. Madem bu kadar içli dışlısınız, öyleyse size bir teklifimiz var; hemen bu gece teröristler silahlarını, malzemelerini bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar. Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan yerde dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı Harekatımız kendiliğinden sona ermiş olacaktır.
“Harekat alanındaki herhangi bir yerle ilgili kimseye söz vermedik. Barış Pınarı Harekatı’ndan önce ABD, Rusya, NATO hepsini bilgilendirdik. Haber vermeden yapmadık. Adımı da böyle attık. Münbiç-Irak sınırı arasında 30-35 kilometre derinliğe inmeden kimse bizi durduramaz.”

ABD’ye tepki

Operasyon nedeniyle ABD’nin uygulamaya koyduğu ekonomik yaptırımlar da Erdoğan’ın gündemindeydi.

“Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de ‘azdan az çoktan çok gider’ diyoruz. Biz Çanakkale’de bir tas çorbayı paylaşan milletin torunlarıyız. Onunla Çanakkale destanını yazanların torunlarıyız. Bizde açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim kesilen sakalımız çok daha gür yerine gelir ama sizin kayıplarınızın telafisi kolay olmaz.
Türkiye’ye gelecek ABD heyeti Türkiye’nin makul taleplerini göz önünde bulundurarak hazırlığını yapmalı. Bize ülkelerine girme yasağı koyanların iyi düşünmesi lazım. Türkiye gibi bir devlete ülkenize girme yasağı koyacaksınız. Bize düşen nedir, hayırlı olsun. Gelmezsek ne olur, batar mıyız? Çok mu meraklıyız. Şahsıma, aileme, bakan arkadaşlarıma vize yasağı koyuyorlar. Bu siyasetten zerre kadar nasibini alana, bir ülkeye, devlete yakışır mı? Siyaset duygusallık değil, insan ve ülke yönetme sanatıdır.”
Previous post
THK'ye kayyum atandı
Next post
Kerem Tuğral kendisinden boşanan Ayşe Acar'ı öldürdü