Ana SayfaMedyaEşitlik Forumu’ndan Gazete Karınca’ya ‘Hak Temelli Habercilik’ ödülü

Eşitlik Forumu’ndan Gazete Karınca’ya ‘Hak Temelli Habercilik’ ödülü

HABER MERKEZİ – Gazete Karınca’dan Altan Sancar’ın “Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınları anlatıyor: Eğil’in 1915 ile değişen çehresi” başlıklı haberi Eşitlik Forumu’nca düzenlenen “Hak Temelli Habercilik Yarışması”nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Eşitlik Forumu’nun düzenlediği, İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası “Hak Temelli Habercilik Yarışması” sonuçları açıklandı.

Gazete Karınca’dan Altan Sancar’ın “Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınları anlatıyor: Eğil’in 1915 ile değişen çehresi” başlıklı haberi Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Pakrat Estukyan, Gökçer Tahincioğlu  ve Ülkü Doğanay’ın yer aldığı jürinin ödüle değer gördüğü beş haber ise şu şekilde:

  • Hayri Demir’in hasta tutuklularla ilgili yaptığı “Bafra Kaymakamı’nın Koçer Özdal İçin Ölümünden Sonra Gönderdiği Yazı” başlıklı haber.
  • Murat Yaşar’ın Suriye’deki iç savaşta yerinden edilen Domlar’ı anlattığı “Domlar: Dün Suriye’nin Bugün Dünyanın Ötekileri” başlıklı haberi.
  • Ceren Karlıdağ’ın “Üniversiteli genç kadınlar eğitim masrafları için konsomatrislik yapıyor” başlıklı haberi.
  • Sultan Yavuz’un “Nilüfer”i.
  • Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberi.

Gazeteciler, 25 Ekim’de Beyoğlu’ndaki Novotel İstanbul Bosphorus’da düzenlenecek “Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi”nde ödüllerini alacak.

Eşitlik Forumu ve “Hak Temelli Habercilik Yarışması” hakkında

Aktivistler, STÖ’lar, sendikalar, barolar, akademisyenler, inisiyatifler, öğrenciler ve diğer sivil aktörleri bir araya getiren, her türlü ayrımcılıkla mücadele için kurulmuş bir oluşum.

Forum, “eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek” adına Hak Temelli Habercilik Yarışması’nı düzenliyor.

Previous post
İstinaf, ÇHD ve HHB'li avukatlara verilen hapis cezasını onadı
Next post
İsviçre buzullarındaki azalma rekor seviyede