Ana SayfaKültür-SanatFotoğrafın doğası, ortaklığın üretimi: “Fermantasyon”

Fotoğrafın doğası, ortaklığın üretimi: “Fermantasyon”

HABER MERKEZİ – İstanbul Beyoğlu’ndaki Karşı Sanat’ta şu sıralar kolektif bir fotoğraf sergisi var: “Fermantasyon”. Üç fotoğraf inisiyatifi ve 17 sanatçının katılımıyla hazırlanan sergi 19 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

Üç fotoğraf inisiyatifi ve 17 sanatçının yer aldığı “Fermantasyon” sergisi Karşı Sanat’ta.

Farklı disiplinlerden gelen sanatçıların işlerinden oluşan sergi 19 Ekim’e kadar devam edecek.

Karşı Sanat’tan Orhan Cem Çetin, serginin meramını anlatmak için kaleme aldığı yazısında, fotoğrafa dair iki önyargı olduğunu vurguluyor: “İlki, bireysel bir üretim olduğu kabulü. İkincisi ise, bir sonu, bir bitişi, bir nihayeti imlediği.”

Çetin’e göre Fermantasyon fotoğraf inisiyatifleri sergisi bu her iki önyargıya da meydan okuyor.

1+1 Forum’dan Anıl Olcan’a konuşan sanatçılardan Canan Erbil ise “Bu sergide fotoğrafın bir şeyi tam olarak göstermesiyle ve belgelemesiyle o şeyi muallakta bırakması arasında gidip gelen doğasına işaret eden üretimler yan yana geldi” diyor.

“Bakmaya değil, müdahil olmaya” çağrı

Sergi ‘zamana yayılan ve gündelik hayatla harmanlanan bir sanat deneyimi’ sunuyor. Karşı Sanat da bu deneyimi paylaşmaya çağırıyor:

“Bir serginin duvarlara asılan resimlerden daha fazlası olduğuna inanan bizler, yaklaşık bir buçuk aydır mayalanmakta olan ve gün yüzüne çıktıktan sonra da köpürmeyi sürdüreceğini umduğumuz Fermantasyon’a sizleri sadece bakmaya değil, müdahil olmaya çağırıyoruz.”


Detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilir, ayrıca sergi ile ilgili Anıl Olcan’ın Karşı Sanat’taki sanatçılarla yaptığı söyleşiye ŞURADAN bakabilirsiniz.
Sergiyi ise şu adreste ziyaret edebilirsiniz: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı, No: 108 Kat-6, Beyoğlu / İstanbul



Önceki Haber
Mehmet Akif Büyükatalay imzalı “Oray” vizyona giriyor
Sonraki Haber
Gazeteci Beritan Canözer beraat etti