Ana SayfaGüncelGazeteci Beritan Canözer beraat etti

Gazeteci Beritan Canözer beraat etti

HABER MERKEZİ – Gazeteci Beritan Canözer, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Jinnews muhabiri Beritan Canözer hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Canözer’in avukatının yanı sıra Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Susma Platformu ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Avukat Resul Temur, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılandığını belirttiği müvekkilinin beraatini istedi.

Temur, Beritan Canözer hakkında ifade veren tanıklardan ikisinin mahkeme önünde beyanlarının kendilerine ait olmadığını ifade ettiğini, diğer bir tanığın ifadesinde belirttiği tarihlerde ise müvekkilinin tutuklu olduğunu söyledi.

Avukat Temur yine bir başka tanığın ise somut bilgiye dayanmayan duyumlara dayalı ifadelerde bulunduğunu, müvekkilinin belirtilen zamanda Sur’da bulunduğuna dair hiçbir delilin bulunmadığını belirtti.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Canözer’in beraatine hükmetti.

Bir önceki celsede mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Örgüt üyesi olduğu, örgüt içinde faaliyet yürüttüğü, örgütün üst düzey yöneticilerinin emir ve talimatlarıyla hareket ettiği” iddiasıyla Canözer’in 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti.

Previous post
Fotoğrafın doğası, ortaklığın üretimi: "Fermantasyon"
Next post
ABD’de Halkbank hakkında iddianame: 6 suçlama yöneltiliyor