Ana SayfaToplumsal CinsiyetGörüntülerin ardından tutuklanmıştı: Kızına şiddet uygulayan erkek hakkında tahliye kararı

Görüntülerin ardından tutuklanmıştı: Kızına şiddet uygulayan erkek hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kızını şiddete maruz bıraktığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tutuklanan Muzaffer A. hakkında tahliye kararı verildi.

İstanbul Taksim’de 19 yaşındaki bir kadının, babası Muzaffer A. tarafından şiddete maruz bırakıldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşılmış, gelen tepkiler üzerine erkek tutuklanmıştı.

Muzaffer A. ve kızı hakkında ‘karışılıklı yaralama’ suçundan dava açıldı.

İddianamenin, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 18 Ekim’de kabul edilmesi üzerine, 9 Ekim’de Muzaffer A.’nın tahliyesine karar verildiği ortaya çıktı.

Mahkemenin gerekçesinde, sanık Muzaffer A. hakkında istenen ceza miktarı dikkate alındığında, üst sınırdan ceza alsa bile verilecek cezanın 5 yılı geçmeyeceği ifade edildi.

“Suçun toplumda infial uyandırma gerekçesinin madde metininde yer almaması, sosyal medya hesaplarını etkin ve subjektif algılarına göre kullanıp yönlendiren kişilerin inisiyatifinin kamuoyunu tümüyle yansıtmayacağı” belirtilen açıklamada, “tutukluluk halinin devamının muhtemel mağduriyete dönüşmemesi” iddiasıyla sanığın tahliyesine karar verildi.

Muzaffer A. hakkında adli kontrol tedbiri konulurken, şiddete maruz bırakılan kadın için de adli kontrol hükümleri uygulanması için ilgili yerlere yazı yazılması kararlaştırıldı.

Mahkeme, yüzde 87 oranında engelli olan anne Şefika’nın tanık olarak ifade verip veremeyeceğine ilişkin Beyoğlu Sosyal Hizmet Merkezi Psikoloğu’na yazı yazılmasına da karar verdi.

Muzaffer A.’nın 17 yaşındaki oğlunun da tanık olarak dinlenmesi için çağrı kağıdı çıkarılması, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na iddianame gönderilerek davaya katılma taleplerinin olup olmadığının sorulmasına hükmedildi.

Mahkeme, ilk duruşmanın yapılacağı tarihi de 4 Mart 2020 olarak belirledi.

Previous post
Gazeteci Barış Bektaş ayırmak istediği kavga sırasında öldürüldü
Next post
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 44'e geriledi, Kandilli uyardı