Ana SayfaGüncelGözaltına alınan ESP’liler: Tecavüzle tehdit edilip, işkence gördük

Gözaltına alınan ESP’liler: Tecavüzle tehdit edilip, işkence gördük

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik düzenlediği operasyona ilişkin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan üç ESP üyesi, işkenceye maruz bırakıldıklarını ve tecavüzle tehdit edildiklerini söyledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) üç üye ve yöneticisi, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyona karşı sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek, 18 Ekim’de Diyarbakır’daki evleri basılarak gözaltına alınmıştı.

ESP’li üç kişi gözaltında maruz bırakıldıkları şiddete ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, gözaltına alınıp, serbest bırakılanların yanı sıra ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, ESP İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaya,  kent milletvekili Musa Farisoğulları, HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, ESP ve HDP’li yöneticiler katıldı.

‘Cüzdanımdaki parayı almışlar’

ESP İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaya, gözaltına alınan üyelerinin tecavüz edilmekle tehdit edildiklerini, gözaltı kararı bulunmayan bir üyelerinin ise işkence gördüğünü ve işkence sonrası sağlık durumunun ciddiyetin koruduğunu ifade etti.

Gözaltına alınanlardan Sosyalist Kadın Meclisleri MYK Üyesi Satiye Ok, sabah saat 04.00’te evlerinin kapılarının uyarı yapılmadan kırıldığını ve içeri giren özel harekat polislerinin kendilerini ters kelepçe yapıp, 2 saat boyunca yatırılarak bekletildiklerini söyledi.

“Rojava’yı kaybettiniz şimdi ne yapacaksınız, deyip tekme tokat darp etti. Evde arama yapıyorlardı. Aramada biz yoktuk. Cüzdanımdan 100 dolar ve 50 euro almışlar.
Kadınlar olarak vermek istedikleri mesajı aldık. Biz bu güne kadar direnerek mücadelemizi var ettik. Mücadele büyüdükçe saldırlar da büyüdü. Onlara cevabımız, nasıl tırnaklarımızla kazandıysak direniş büyüyecek. Korkmuyoruz, susmuyoruz.”

Tecavüz tehdidi, taciz, darp

Aynı baskında gözaltına alınan Sosyalist Genlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Üyesi Helin Yağmur Uci de tecavüzle tehdit edildiklerini belirtti.

“Yüzlerimiz coplandı, silahın kabzası ile taciz edildim. Cüzdanımdan paramı çalmışlar. Bize işkence yaparken ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek mi?’ diye sloganlarımızı hatırlatanlara diyorum, evet insanlık onu işkenceyi yenecek.”

Aynı operasyon kapsamında ayrı bir adreste gözaltına alınan SGDF’li Sedat Türlü tecavüz tehdidine maruz kaldığını ve darp edildiğini söyledi.

Türlü, “Ben 10 Ekim Ankara Katliamı’nın tanığıyım. Bu baskınla bize ideolojik bir mesaj vermek istediler. ‘Katliamlarla bitiremedik, baskınlarla bitireceğiz’ mesajı. Ancak bitiremeyecekler” dedi.


CANLI BLOG | ‘Ateşkes’ kararı devrede, gözler Soçi’de: Neler oluyor?

Previous post
İBB'den imara okul yaptırma karşılığında izin
Next post
Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğramıştı: Suç duyurusuna takipsizlik