Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi

Hasta tutuklu Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 59 yaşındaki hasta tutuklu Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi.

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 6 gün önce Van’daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’ne kaldırılan hasta tutuklu Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi.

1993 yılında cezaevine giren ve 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan 59 yaşındaki Gülcan, 1 Eylül 2018 tarihinde bir kez daha “Örgüte yardım ve yataklık” ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Yargılandığı davadan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Gülcan’ın 6 gün önce vücudunun enfeksiyon kapsaması sonucu hastaneye yatırıldığı belirtildi.

Bu akşam saatlerinde hayatını kaybeden Gülcan’ın Iğdır’da bulunan ailesi hastane önüne gelirken, HDP Van il örgütü ile milletvekilleri de hastaneye geldi.

Hastaneye kaldırıldığı ailesine haber verilmemiş

MA’ya konuşan Gülcan’ın oğlu Mehmet Gülcan, babasının 6 gün önce hastaneye getirildiğini ancak kendilerine haber verilmediğini söyledi.

“Babam birçok kez anjiyo olmuştu. Yine fıtık ve birden fazla hastalığı vardı. Babam geçirdiği ameliyatlardan sonra cezaevinde kaldığı için vücudunun tamamı enfeksiyon kapmıştı. Avukatlar ve biz birçok kez babamızın hastane kalmaması gerektiğini söyleyerek savcılık ve gerekli yerlere başvurduk. Ancak yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı.
Babam 6 gün boyunca buradaki tutuklu koğuşunda kalmış ama kimse onunla ilgilenmemiş. Üç gün sonra doktorlar gelip onu yoğun bakıma almışlar. Babamın tüm vücudu bu arada enfeksiyon kapınca hayatını kaybetmiş.”

Gülcan’ın cenazesinin yapılacak otopsinin ardından Iğdır’a bağlı Özdemir köyünde toprağa verileceği belirtildi.


Hasta tutuklular: Kayseri Cezaevi’nde hastane sevkleri yapılmıyor

Hasta tutuklular: 75 yaşındaki Ahmet Sılık artık ailesini tanıyamıyor

Hasta tutuklu Muhsin Kızılkan hayatını kaybetti

Hasta tutuklu Tahir Çetinkaya yaşamını yitirdi

45 gün önce tutuklanmıştı: 79 yaşındaki Buğrahan yaşamını yitirdi

Previous post
Nadira Kadirova'nın avukatı istifa etti
Next post
Tüm köprü ve otoyol geçişlerine zam