Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Zerdeşt Oduncu’nun karaciğeri iflas etmek üzere

Hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu’nun karaciğeri iflas etmek üzere

HABER MERKEZİ – Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve çift kelepçe dayatmasına karşı tedaviyi reddeden hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu’nun annesi, oğlunun karaciğerinin iflas etmek üzere olduğunu söyledi.

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu’nun sağlık durumunun giderek kötüleşiyor.

Aynı zamanda İnsan Hakları Derneği’nin hasta tutuklular listesinde olan Oduncu, ailesiyle yaptığı görüşmede karaciğerinin iflas etmek üzere olduğunu belirtti.

Oğluyla yaptığı görüşme sonrası Mezopotamya Ajansı’na konuşan Selma Oduncu, oğlunun moralinin yerinde olduğunu ancak sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi.

Oduncu, çocuğunun söylediklerini şöyle aktardı:

“Hastaneye götürüldükleri zaman işkencelere maruz bırakıldıklarını söyledi. Doktorların hastalığının ölene kadar devam edeceğini söylediklerini belirtti. Doktorların tuzsuz yemekler yemesi gerektiğini ve en ufak kilo artışında dahi vücudunun kaldıramaz hale geldiğini anlattı.”

Vekillere çağrı: Sahip çıkın

Oğlunun tecride karşı açlık grevi yaptıktan sonra tek kişilik hücreye konulduğunu ve sağlık sorunlarına rağmen hala orada tutulduğunu söyledi.

“Tek başına bırakılarak, tedavi edilmemesi durumunun durumu daha çok kötüye gidecek. Tüm vekillerimizin bu duruma karşı bir çözüm bulmalarını istiyorum. Tutuklularına sahip çıkmalarını talep ediyorum. En azından tutukluların sahipsiz olmadığını görsünler ve moralleri artsın.
Tutukluları bir an dahi olsun akıllarından çıkarmasınlar istiyoruz. Sesimizin herkese ulaşmasını istiyorum. Herkesin çocuklarımızdan haberdar olmasını ve onları göz ardı etmelerini istemiyorum.”

Bin 334 hasta tutuklu

İHD verilerine göre cezaevlerinde 458’i ağır olmak üzere, bin 334 hasta tutuklu bulunuyor.

Yine derneğin yaptığı açıklamalara göre 2017 yılının başından Ağustos 2019’a kadar 39’u hasta tutuklu, 73 kişi cezaevlerinde yaşamını yitirdi.

İHD Merkez Yürütüme Kurulu Üyesi Nuray Çevirmen de son aylarda cezaevlerinde hak ihlallerinin arttığı ve yapılan tüm şikayet ve başvuruların sonuçsuz kaldığı bir dönemin yaşandığını söylüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çorum'da iş cinayeti
Sonraki Haber
Somalı madenciler: Direniş devam edecek