Ana SayfaGüncelHDP: ‘Arap Kemeri’ Türkiye eliyle güncellenmek isteniyor

HDP: ‘Arap Kemeri’ Türkiye eliyle güncellenmek isteniyor

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partilerine yönelik baskılar ve kayyum atamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Tek gerçek var: İktidarın Kürt düşmanlığı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de sunduğu haritaya atıfta bulunan Kubilay, “Bir dönem Suriye rejiminin yapmak istediği ‘Arap Kemeri’ politikasının Türkiye eliyle güncellenmesidir” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

HDP’li belediyelere kayyumların atandığı günden beri iktidarın spekülasyon ve demagojilerine devam ettiğini savunan Kubilay, ileri sürülen iddialara ve suçlamalara dair tek bir hukuksal kanıt ve meşru dayanak gösterilmediğini söyledi.

Kubilay, “Tek gerçek var: İktidarın Kürt düşmanlığı. Tek gerçek var; Belediyelerin yağmalandığı, talan edildiği, kentlerin geleceğinin ipotek altına alındığı gerçeğidir” dedi.

HDP’ye yönelik saldırıların kayyumlarla sınırlı olmadığını ifade eden HDP Sözcüsü, açılır açılmaz, aralarında eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de bulunduğu 44 HDP milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu hatırlattı.

“‘Arap Kemeri’ güncellenmek isteniyor”

ABD ile Türkiye arasında süren Kuzey Suriye’de “güvenli bölge” görüşmeleri için ise Kubilay, “Güvenli Bölge dedikleri, Kürtsüz Bölge yaratmaktır. Kuzey Suriye’nin demografisini değiştirmektir. Erdoğan’ın, BM’de sunduğu harita çok açık bir şekilde bir dönem Suriye rejiminin yapmak istediği ‘Arap Kemeri’ politikasının Türkiye eliyle güncellenmesidir” diye konuştu.

“Bu politika sadece Türkiye’ye sığınmış olan Suriyeli mültecileri ‘Kürtsüz bölge yaratma’ stratejisinin bir aracı olarak kullanmakla kalmayacak, bölge halkları arasında uzun yıllara yayılacak bir husumeti de başlatacak, düşmanlık tohumları ekecektir.
“AKP’nin bu gerçeği gizlemeye çalışması boşunadır. Savaştan kaçıp gelen insanlara dönecekleri güvenli bölge yaratmak istiyorlarmış güya. Eğer, Suriye’den Türkiye’ye sığınmış insanlardan bir kısmı, bir siyasal çözüm sürecinden sonra kendilerini güvende hisseder ve ülkelerine dönmek isterlerse, onların nereye döneceklerine, nerede yaşayacaklarına Erdoğan ve Bahçeli mi karar verecek?”

Milli Güvenlik Kurulu toplantısını da değerlendiren Kubilay, Türkiye’nin gerçek anayasası olarak ileri sürülen ‘Kırmızı Kitap’ın güncellendiğini söyledi.

Son toplantıda Kürtlerin yine “temel tehdit” olarak gösterildiğini söyleyen Kubilay, “MGK’nın ülkenin yönetiminde birinci dereceden belirleyici rol oynadığının teyit edildiği toplantıda Türkiye’nin gerçek anayasası olarak kabul edilen ‘Kırmızı Kitap’ın güncellendiğini de öğrenmiş olduk” dedi.

Previous post
KHK'lilerin Ankara'daki 'Büyük Buluşma'sına valilikten yasak
Next post
DEV-TESKTİL Sendikası’nın şubelerine polis baskını: 21 gözaltı