Ana SayfaGüncelHDP eş başkanları ve vekillerin ‘operasyon’ açıklamalarına soruşturma

HDP eş başkanları ve vekillerin ‘operasyon’ açıklamalarına soruşturma

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye operasyonuna karşı açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli ile Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Aynı zamanda milletvekili olan Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında da soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaların gerekçesi ise siyasetçilerin Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu eleştiren açıklamaları.

Ne demişlerdi?

HDP Eş Genel Başkanları, Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekatı”na ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada operasyonu “işgal” olarak nitelendirmişti.

Açıklamada , “Vicdan sahibi herkesi, AKP-MHP’nin iktidarını uzatmak için başlattığı bu savaşa karşı durmaya bir kez daha çağırıyoruz. Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim. Kazanan bizler olacağız, kazanan halklarımız olacak” denilmişti.

Ayrıca Halkların Demokratik Kongresi, Demokratik Toplum Kongresi, Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olası operasyonuna ilişkin HDP Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Bu toplantıda da ortak basın metni Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit tarafından okunmuş, “Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava halkları Türkiye’de yaşayan halkların akrabası, dostu, kardeşidir. Kendi bekası uğruna ülkeyi bölgesel bir savaşın içine sürükleyen iktidara ‘dur’ demek bütün Türkiye halklarının sorumluluğudur” denilmişti.

Previous post
Kaz Dağları mitingine ‘operasyon’ ertelemesine ekoloji örgütlerinden tepki
Next post
Ekvador'da 'kemer sıkma' eylemleri: Çatışmalar var, OHAL ilan edildi