Ana SayfaGüncelHDP yönetimindeki üç belediyenin eşbaşkanlarına tutuklama

HDP yönetimindeki üç belediyenin eşbaşkanlarına tutuklama

HABER MERKEZİ – HDP yönetimindeki Hakkari Belediyesi’nin eşbaşkanı Cihan Karaman’ın yanı sıra yine HDP yönetimindeki Nusaybin ve Yüksekova belediyelerinin eşbaşkanları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Hakkari’de 15 Ekim’de yapılan polis baskınlarında gözaltına alınan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Hakkari Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Karaman tutuklama talebiyle Hakkari Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

MA’da yer alan habere göre mahkeme, Karaman’ın gizli tanık ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe göstererek “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklamasına karar verdi.

Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı da savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sarı’nın “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanmasına gizli tanık beyanları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe olarak gösterildi.

Yüksekova Belediye Eşbaşkanları tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları’na da tutuklama

Öte yandan yine 15 Ekim’de gözaltına alınan Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan, Mardin Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Alkan savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, eşbaşkanlar Kut ve Nergiz “örgüt üyeliği” iddiası ile hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, eşbaşkanlar Kut ve Nergiz’in tutuklanmasına karar verdi.

Derik Belediye Eşbakanı gözaltında

Öte yandan Mardin ve ilçelerinde 10-11 Ekim tarihlerinde evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınan ve aralarında Derik Belediye Eşbaşkanı Şerif Kıran’ın da bulunduğu 24 siyasetçi ve yurttaşın gözaltı süresi ikinci kez uzatıldı.

Previous post
Kocaeli'de iş cinayeti: Bir işçi hayatını kaybetti, dördü yaralı
Next post
Erdoğan'la görüşen Pence: Ateşkes kararı alındı, operasyona 5 gün ara verilecek