Ana SayfaGüncelHDP’nin 7. yıl etkinliğine yasak ve müdahale: Çok sayıda gözaltı var

HDP’nin 7. yıl etkinliğine yasak ve müdahale: Çok sayıda gözaltı var

HABER MERKEZİ – HDP’nin 7. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Beşiktaş’ta yapılmak istenen etkinlik, kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yapılan basın toplantısı sonrası yürüyüş yapmak isteyen kitleye müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

HDP’nin 7’nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği etkinlik, Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Bunun üzerine HDP’liler, HDP Beşiktaş İlçe binası önünde bir araya gelerek, Kültür Merkezi’ne gitmek istedi.

Polisin buna izin vermemesi üzerine HDP Beşiktaş İlçe Örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK eş sözcüleri, milletvekilleri, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan açıklamada konuşan Sezai Temelli, “7’mizde ne isek 70’imizde de o olacağız. Savaş karşıtlığından vazgeçmeyeceğiz. Bu coğrafyanın kadim halkları olarak barış iradesine sahip çıkacağız” dedi.

“Savaş suçu dahil olmak üzere her türlü saldırı, şiddet ve baskıyla bugün Suriye’de bir savaş sürmektedir. Bunu dile getiren herkesin sesi kısılmak istenmektedir. Tıpkı geride bıraktığımız beş yıl gibi. Bu iktidar kendi beka meselesini ancak bu politikalarla ayakta tutabilir. İktidar kendi iktidarı için Kürt halkına savaşmayı dayatmaya devam ediyor.
Güney Kürdistan, Başur ve tıpkı geçmişte Türkiye’de kentlerin yıkımı gibi bugün de Rojava’da savaşla, şiddetle, zulümle Kürt halkına ve haklarına karşı bir saldırıyı gerçekleştiriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye halkları olarak bir arada yaşama irademizi savaşa karşı çıkarak, tekrar dile getirmeliyiz. “

HDP’li belediyelere kayyum atamalarına da değinen Temelli, “Kürt kentlerine kayyum atmak aslında Türkiye’ye kayyum atamaktır. Türkiye halklarının seçme seçilme iradelerini yok saymaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası ilçe binasından ayrılan kitle yürüyüşe geçti.

Kitlenin yolda, “Bijî berxwedana Rojava” sloganı atması üzerine polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Aralarında HDP Şişli İlçe Eşbaşkanı Mutlu Öztürk’ün de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre müdahaleyi görüntüleyen gazeteciler de polislerce darp edildi.

Polisin gazetecilere “Örgütçü müsünüz?” ve “Siz gazeteci değilsiniz” diye bağırdığını belirten ajans, gazetecilerin çektiği görüntülerin polis tarafından silindiğini ifade etti.

Previous post
TAYAD'lıların 'Adalet yürüyüşü'ne polis engeli: Altı kişi gözaltında
Next post
Hagibis Tayfunu Japonya'yı vurdu: 26 kişi yaşamını yitirdi