Ana SayfaGüncelİBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali istemiyle dava açtı

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali istemiyle dava açtı

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali istemiyle ilgili dava açtı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bazı bölümlerinin, kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere kiralanmasıyla ilgili yaptığı ihaleyi Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi kazanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ihaleye Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş şirketleriyle katılmış ve aylık 100 bin TL teklif sunmuştu.

Hezarfen Danışmanlık Şirketi ise ihalede aylık 300 bin TL teklif sunmuştu.

İBB’nin teklifi belediyeye bağlı iştiraklerinin oluşturduğu konsorsiyumun, ‘teknik hatalar nedeniyle’ ihaleden elendiği belirtilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihalenin sonuçlanması üzerine yaptığı açıklamada, ihale sonucunun açıklanması için verilen 15 günlük sürenin dolduğu 18 Ekim saat 17.00 sıralarında TCDD’de ihale ile ilgili bir toplantı yapıldığını, bu toplantının kendilerine haber verilmediğini söylemiş ve gereğinin yapılacağını, bunun için bütün yurttaşlara söz verdiğini ifade etmişti.

İhaleye itiraz edildi

Sabah saatlerinde Kartal’daki Anadolu Adliyesi Bölge İdare Mahkemesi’ne giden İBB heyeti, ihalenin iptali için dava dilekçesini sundu.

Heyet daha sonra ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Kartal’daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti.

Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde elenme gerekçelerinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi:

“Ayrı ayrı iş deneyimi belgesinin aranması komisyonun yorumudur, herhangi bir hukuk kuralına dayanmamaktadır. Aynı anlama gelen bir ifade yazılmış olduğu halde ‘müşterek ve müteselsil’ ibaresinin geçerlilik şartı olarak aranması en temel hukuk kaidelerinden birine, ‘dürüstlük’ kuralına aykırıdır.”

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesinden elendi; İmamoğlu’ndan açıklama

Previous post
Avustralya'da gazeteler basın özgürlüğü için ilk sayfalarını kararttı
Next post
Belediye eşbaşkanlarına operasyon: HDP'li dört isim gözaltında