Ana SayfaDünyaİngiltere’de bir TIR’da 39 insanın cesedi bulundu

İngiltere’de bir TIR’da 39 insanın cesedi bulundu

HABER MERKEZİ – İngiltere’nin Essex bölgesinde bir TIR’ın konteynerinde içinde biri çocuk 39 kişinin cesedi bulundu. Bulgaristan’dan İngiltere’ye geldiği belirtilen TIR’ın şoförü ise gözaltında. Şu ana kadar gelen bilgileri derledik.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Grays kasabasındaki Waterglade Sanayi Bölgesi’nde içinde insan cesetlerinin olduğu bir TIR bulundu.

TIR’ın konteynerinde bulunan 39 cansız bedenden birinin bir çocuğa ait olduğu belirtildi.

Cesetlerin bulunmasından ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildiği, bölgenin de güvenlik kordonuna alındığı aktarıldı.

TIR’ın sürücüsünün gözaltına alındığı da bildirildi.

Gözaltına alınan kişinin 25 yaşındaki bir Kuzey İrlandalı olduğu ifade ediliyor.

TIR Bulgaristan’dan İngiltere’ye gelmiş

Diğer yandan bir polis yetkilisi, TIR’ın 19 Ekim’de Bulgaristan’dan İngiltere’ye geldiğini söyledi.

Yekili, “Birçok kişinin hayatını kaybettiği trajik bir olayla karşı karşıyayız. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Şu anda cesetleri teşhis etme aşamasındayız. Ancak bu uzun zaman alabilir” dedi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı yetkilileri de sorumluları bulmak için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Johnson: Dehşete kapıldık

İçişleri Bakanı Priti Patel, olayla ilgili ilk açıklamasında “Şok içindeyiz ve büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Çok trajik bir olay” ifadelerini kullandı.

Britanya Başbakanı Boris Johnson da “Essex’teki trajik olaydan dehşete kapıldığını” söyleyerek, İçişleri Bakanlığı’nın Essex Polisi ile yakın olarak çalıştığını ifade etti.

Ölenlerin mülteci olup olmadığı henüz bilinmezken, Britanyalı muhafazakar parlamenter Jackie Doyle-Price “İnsan kaçakçılığı aşağılık ve tehlikeli bir iş. Essex Polisi için bu büyük bir soruşturma. Umarız bu katilleri yargı önüne çıkarırlar” yorumunda bulundu.

2000 yılında İngiltere’nin Dover kentinde 58 Çinli mültecinin cesedi bir kamyonda bulunmuştu. Kamyonun Hollandalı sürücüsü “cinayet”ten hüküm giyerek, hapis cezasına çarptırılmıştı.


Karınca, BBC Türkçe, Euronews, DW Türkçe, Reuters
Previous post
Gazeteci Emre Orman gözaltına alındı
Next post
Mızraklı’nın tutuklanışı: Bir itirafçının 3 yıl sonra, seçimden önce verdiği ifadeyle cezaevinde