Ana SayfaDünyaİngiltere’de TIR’da ölü bulunan 39 insanın uyrukları netleşiyor

İngiltere’de TIR’da ölü bulunan 39 insanın uyrukları netleşiyor

HABER MERKEZİ – İngiltere’nin Essex bölgesinde, dün bir TIR’ın konteynerinde biri çocuk 39 insanın cesedi bulunmuş ve aracın şoförü tutuklanmıştı. Ölü bulunan insanların uyruklarının netleştiğini aktaran Britanya basını, 39 kişinin Çinli olduğunu belirtiyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Grays kasabasındaki Waterglade Sanayi Bölgesi’nde, dün içinde onlarca cesedin olduğu bir TIR bulunmuştu.

TIR’ın konteynerinde bulunan 39 cansız bedenden birinin bir çocuğa ait olduğu belirlenmişti.

TIR’ın sürücüsü tutuklandı

Olayın ardından gözaltına alınan TIR’ın sürücüsü Mo Robinson tutuklandı.

25 yaşındaki Kuzey İrlandalı Robinson’ın “cinayet” şüphesiyle tutuklandığı ve polis tarafından sorgulandığı bildirildi.

Kuzey İrlanda polisinin, Robinson’la bağlantısı olabileceği düşünülen iki eve baskın yaptığı da belirtildi.

Britanya basını: 39 kişi Çinli

Yetkililer henüz ölü bulunan insanların uyrukları ya da geldikleri ülkeyle ilgili bir açıklama yapmazken, Britanya basını 39 insanın uyruklarının netleştiğini bildiriyor.

İngiltere merkezli ITV televizyonunun aktardığına göre, TIR’ın konteynerinde bulunan biri çocuk 39 kişi Çinli.

BBC’ye soruşturmayla ilgili bilgi veren kaynaklar da, incelemenin devam ettiğini ancak TIR’da ölü bulunan 39 kişinin Çinli olabileceğini söyledi.

TIR’la ilgili neler biliniyor?

Essex polisinin ilk açıklamasında konteynerin, Grays kasabasına Belçika’nın Zeebrugge Limanı’ndan çıkarak Thames Nehri üzerinden geldiği ve yerel saatle gece 01:30 sıralarında parka ulaştığı bilgisi yer alıyordu.

Daha sonra açıklamasını düzelten Essex polisi, TIR’ın İngiltere’ye batıdaki Galler bölgesinde bulunan Holyhead Limanı’ndan 19 Ekim’de girmiş olduğunu duyurdu.

Bu limana İrlanda’dan gelen gemiler giriş yapıyor. İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, TIR’ın İrlanda’dan geçmiş olduğundan emin olmak için soruşturma yapılması gerektiğini söylüyor.

Konteyneri taşıyacak olan TIR’ın ise Kuzey İrlanda’dan gelerek yine yerel saatle gece 02:05’te Grays kasabasına geldiği tahmin ediliyor.

İlk açıklamasında TIR’ın Bulgaristan’dan geldiğini düşündüğünü belirten Essex polisine yanıt, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Buna göre TIR, Varna’da, bir İrlanda vatandaşının sahibi olduğu şirket adına kayıtlı.

Açıklamada aynı zamanda bu TIR’ın en son 2017’de Bulgaristan’da görüldüğü belirtiliyor.

Yol Nakliye Birliği’nin en üst düzey yöneticisi Richard Burnett, konteynerin eksi 25 dereceye kadar soğutulabilen bir buzdolabı bölmesi olduğunu söylüyor.


Karınca, BBC Türkçe, Reuters
Previous post
Gazeteci Emre Orman tutuklandı
Next post
Merkez Bankası, politika faizinde yine indirime gitti