Ana SayfaDünyaİngiltere’de TIR’daki ölümlerle ilgili dört kişi tutuklandı

İngiltere’de TIR’daki ölümlerle ilgili dört kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – İngiltere’nin Essex bölgesinde bir TIR’ın konteynerinde ölü bulunan 39 kişi ile ilgili yürütülen soruşturmada dört kişi tutuklandı. Polis, ölenlerin bir kısmının Vietnam vatandaşı olabileceğini açıkladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Grays kasabasındaki Waterglade Sanayi Bölgesi’nde, 23 Ekim’de içinde onlarca cesedin olduğu bir TIR bulunmuştu.

TIR’ın konteynerinde bulunan 39 cansız bedenden birinin bir çocuğa ait olduğu belirlenmişti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında aracın sürücüsünün de bulunduğu dört kişi tutuklandı.

Essex polisi, tutuklanan son kişinin 48 yaşında Kuzey İrlandalı bir erkek olduğunu açıkladı.

“İnsan kaçakçılığı” ve “cinayet şüphesi” ile tutuklanan kişiden önce İngiltere’nin kuzeydoğusundan bir erkek ile bir kadın ve 25 yaşındaki TIR’ın sürücüsü Mo Robinson tutuklanmıştı.

Ölenlerin arasında Vietnamlılar olabilir

İlk incelemelerde cesetlerin tamamının Çin vatandaşı olduğunu duyuran yetkililer, Londra’daki Vietnam Büyükelçiliği’nin kayıp kişiler hakkındaki ihbarı üzerine hayatını kaybedenler arasında bu ülkenin vatandaşlarının da bulunmasından şüphelendiklerini açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre 39 kişinin en az 10’unun Vietnam vatandaşı olabileceği belirtiliyor.

Vietnam’da faaliyet gösteren bir insan hakları izleme ağı olan Human Rights Space’ten Hoa Nghiem, yaptıkları araştırma sonucunda bazı Vietnam vatandaşlarının TIR’da mahsur kalmış olabileceklerini öne sürdü.

Hoa, TIR’ın içinde bulunduğundan şüphelenilen 26 yaşındaki Pham Thi Tra My’ın aracın Belçika’dan İngiltere’ye yolculuğu sırasında annesine gönderdiği kısa mesajında nefes alamadığını söylediği bilgisine ulaştıklarını belirtti.


TIR’la ilgili neler biliniyor?

Previous post
Gazeteci Hüseyin Aykol serbest
Next post
Etiyopya'daki protestolarda en az 67 kişi yaşamını yitirdi