Ana SayfaDünyaIrak hükümetinde kabine değişikliğine doğru

Irak hükümetinde kabine değişikliğine doğru

HABER MERKEZİ – Kabine değişikliği yapılacağını belirten Irak Başbakanı Abdulmehdi ölenlerin anısına 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülkede yaşanan olaylar üzerine kabine değişikliği yapılacağını duyurdu.

Bununla birlikte Abdulmehdi ölenlerin anısına 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Hükümetin gösterilerde gerçek mermi kullanılmaması için açık talimatlar verdiğini söyleyen Başbakan Abdulmehdi, göstericileri vuran kişilerin de cezalandırılacağını kaydetti.

Abdulmehdi düzenlediği basın toplantısında bakanların değişimi için bugün parlamentoya bir tasarı sunulacağını ifade etti.

Irak Başbakanı ayrıca yolsuzluğa bulaştığı düşünülen yüzlerce yetkilinin isminin hakkında soruşturma yürütülmesi için yargıya iletileceğini belirtti.

DW’de yer alan habere göre, Irak’ta geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden gösterilerin ardından Çarşamba sabahından itibaren ciddi bir şiddet olayı yaşanmadı. Gösterilerin merkezlerinden biri olan Tayaran Meydanı’na giden yolların da yeniden açıldığı bildirildi.

Ülke genelinde protestolar

Irak’taki gösteriler geçen hafta başkent Bağdat’ta başlamış ardından ülkenin güneyindeki şehirlere yayılmıştı.

Hükümet daha önce daha fazla iş fırsatı ve yardım ödeneklerinin içerisinde olduğu bir dizi reform paketi önermiş ancak reform paketi göstericileri tatmin etmemişti.

Iraklı yetkililer gösterileri bastırmak için internet kesintileri, göstericilerin tutuklanması ve gazetecilerin hedef alınması gibi yollar izlemişti.

Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale etmeye başlamasının ardından başkentte ve güney şehirlerde en az 110 kişi hayatını kaybetmiş, 6000’den fazla kişi de yaralanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Enes Ata ve Mahsum Mızrak’ın ölümünden sorumlu polislere yeniden beraat
Sonraki Haber
Gözaltına alınan Diken'in sorumlu yazıişleri müdürü serbest bırakıldı