Ana SayfaEkolojiİstanbul sağanağa teslim, Meteoroloji’den birçok kent için fırtına ve sel uyarısı var

İstanbul sağanağa teslim, Meteoroloji’den birçok kent için fırtına ve sel uyarısı var

HABER MERKEZİ – Türkiye serin ve yağışlı havanın etkisine girerken, İstanbul’da başlayan sağanak nedeniyle Beykoz ve Sarıyer’de bazı yol ve tüneller su altında kaldı. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Kocaeli, Sakarya ve Kırklareli’nde de kuvvetli sağanak bekleniyor. Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli yağış nedeniyle sel ve ani su baskınlarına karşı uyarı var.

Türkiye, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi.

İstanbul’da başlayan sağanak nedeniyle Beykoz ve Sarıyer’de yolları su bastı. 

Yağış nedeniyle Sarıyer’deki tünel su altında kalırken, dere de taştı.

Beykoz’da ise yağış nedeniyle Tarihi Beykoz İshak Ağa Çeşmesi’nin bulunduğu alanda su birikintisi oluştu. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada serin ve yağışlı havanın Pazar gününe kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ve uyarılar şöyle:

Marmara

  • Marmara’da rüzgarın kuvvetini artırarak bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

İstanbul

  • Bugün İstanbul’da beklenen sağanak yağışların, öğleden sonra etkisini artırarak gece saatlerinde poyraz fırtınası ile birlikte kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde etkisini azaltarak öğleden sonra kesilmesi bekleniyor.

Kırklareli

  • Bugün Kırklareli’nin doğu (Demirköy ve Vize) ile Tekirdağ’ın Saray ilçesinde gece saatlerine kadar görülecek olan sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kocaeli ve Sakarya

  • Bugün Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde görülecek olan sağanak yağışların gece saatlerinde etkisini artırarak yarın (Cuma) akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsun, Sinop ve Ordu

  • Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde beklenen yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz

  • Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı ilçeleri) beklenen yağışların genellikle çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Rize il geneli, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muş Bulanık'ta köpeğe şiddet uygulayan belediye çalışanları görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
ABD’de azil soruşturması: Süreç resmen başladı, Trump tepkili