Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da bir kadın cinsel tacize maruz bırakıldı

İstanbul’da bir kadın cinsel tacize maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul Beşiktaş’ta bir kadın, henüz kimliği tespit edilemeyen bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı. Olay yerinden kaçan erkeğin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İstanbul Beşiktaş’ta 24 yaşındaki bir kadın dün gece (19 Ekim) saatlerinde bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı.

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi Cami Çıkmazı Sokak’ta yaşanan taciz vakasında, kadının bağırması ve çevredeki yurttaşların olay yerine gelmesi üzerine, erkek kaçarak uzaklaştı.

Kadın emniyete giderek erkek hakkında şikayette bulundu.

Polis ekipleri, erkeğin yakalanması için çalışma başlattı.

Kadının tacize maruz bırakıldığı anlar bölgedeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

DHA’ya konuşan kadın, taciz vakasının gerçekleştiği yolda hiçbir ışıklandırma olmadığını belirtti.

“Emniyete dün gece gittim, şikayette bulundum. Abbasağa Mahallesi Muhtarı ve Beşiktaş Belediyesinden iletişime geçtiler. Bu yol hep karanlık ve 2016 yılında bir şahsa ait olduğu iddia edilerek kapatıldı. Bir inşaat yapılacağı söylendi. Bizler mahalleli olarak ayaklandık ve bu inşaatın yapılmasını engelledik. Çünkü burası kamuya ait çocuk parkının olduğu, kaydırakların ve spor aletlerinin olduğu bir parktı.
Tam tarihten emin değilim 2013 yılından aletler kaldırıldı ve 2016 yılında da tamamen kapatılarak metal panellerle çevrildi. Hatta şu cami çıkmazında hala o metal paneller durur. Bu tarihten beri parka hiçbir düzenleme yapılmıyor, hiçbir ışıklandırma, hiçbir güvenlik çalışması yapılmıyor, hiçbir şey yapılmıyor, ağaçları budanmıyor.”
Previous post
Kod adı TOKİ - Nurullah Yıldız
Next post
Van'da 4.0 büyüklüğünde deprem