Ana SayfaGüncelİÜC Veteriner Fakültesi hizmetini konteynerlerde sürdürecek

İÜC Veteriner Fakültesi hizmetini konteynerlerde sürdürecek

HABER MERKEZİ – 26 Eylül’de gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki İstanbul depreminin ardından kapatılan İÜC Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Van depreminde kullanılan konteynerlarda hizmet verecek.

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan inceleme sonucu kapatılan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, geçici olarak Van depreminde kullanılan konteynerlerde hizmet verecek.

Silivri depreminden sonra, Avcılar’daki İÜC Kampüsünde bulunan polikliniklerde haftanın 7 günü 24 saat, günde 150-200 hasta hayvana hizmet verilen Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasında inceleme yapıldı.

İÜC Rektörlüğü, kolon ve kirişlerindeki demirlerde korozyon ve burulma tespit edilen Veteriner Fakültesi’nin yanı sıra bünyesinde faaliyet gösteren “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü”nden bir gün önce kapatma kararı aldı.

İÜC Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Kaşıkçı, kapatılan Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 22 Ekim Salı gününden itibaren konteynerde yeniden hizmet vereceğini belirtti.

Previous post
Medeni Yıldırım davası: 'Emri veren komutanlar yargılanmalı'
Next post
AB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği raporu: 'Kaplumbağa hızı ile hareket ediliyor'