Ana SayfaGüncelKadıköy’de 10 Ekim Katliamı anmasına ‘Kuzey Suriye’ müdahalesi: Gözaltılar var

Kadıköy’de 10 Ekim Katliamı anmasına ‘Kuzey Suriye’ müdahalesi: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anan kitlenin Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu protesto etmesi üzerine polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da halklar 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak için Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde bir araya geldi.

Anmaya katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının kurduğu 10 Ekim-Der üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, parti üyeleri, Barış Anneleri, Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi katıldı.

“Ankara Katliamını unutturmayacağız, affetmeyeceğiz katliamların hesabını soracağız” pankartı arkasında toplanan kitle, sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “10 Ekimi unutma unutturma” sloganları attı.

Slogana polis müdahalesi

Burada yapılan açıklamayı İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yürütme Kurulu üyesi Kanber Saygılı yaptı.

10 Ekim Katliamı’na göz yuman kurum ve kişileri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Saygılı, mevcut iktidarı hedef aldı.

Saygılı, “Bu çürümüşlük yok olana dek, yolsuzluk, hırsızlık yok olana dek, bu talan sömürü ve zulüm yok olana dek, mücadelemiz devam ediyor ve edecek” dedi ve ekledi:

“Biz savaşın ne olduğunu biliyoruz. İki bombanın ortasında kalmanın, yaralanmanın, ölmenin, sevdiğini, yoldaşını yitirmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Biz savaşa karşı barış sesini büyüteceğimiz miting alanında savaşın en cani haliyle karşı karşıya kaldık.”

Saygılı ayrıca CHP’nin sınır ötesine asker gönderme yetkisi veren tezkereye “evet” demesine atıfta bulunarak, “Savaş, kararı verenlerin, engel olmayanların, yol verenlerin içi yansa da bir insanlık suçudur. Biz savaşın ne olduğunu biliyoruz. İktidarın savaş politikalarından kurtulana dek mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklama sırasında kitlenin sık sık, “Biji berxwedana Rojava” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganları atması üzerine polis müdahale etti.

Alandakileri zorla kalkanlarla alandan uzaklaştırmaya çalışan polis ile kitle arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Kadıköy’ün ara sokaklarına dağılırken Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik “Barış Pınarı” adı verilen harekâtını protesto eden kişilere polis yine müdahalede bulundu, slogan atanlar darp edilerek gözaltına alındı.

Müdahalede gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler şöyle: Ersin Yükselir, Kaan Ünal, Ozan Aslan, Yiğitcan Demir, Can Şaşmaz, Rıza Yurtsever, Mert Özyer, Ahmet Edis Kankur, Göksel Kılınç, Ahmet Tarık Koçar.


Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir.
Previous post
BMGK Kuzey Suriye gündemiyle toplandı: AB ülkelerinden Türkiye’ye çağrı, ABD’den uyarı
Next post
Almodóvar'ın 'Acı ve Zafer'i vizyonda