Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadın oyuncuyu cinsel saldırıya maruz bırakmaktan yargılanan ‘Hababam Sınıfı’ yönetmenine beraat

Kadın oyuncuyu cinsel saldırıya maruz bırakmaktan yargılanan ‘Hababam Sınıfı’ yönetmenine beraat

HABER MERKEZİ – ‘Hababam Sınıfı’ adlı müzikalde yer alan bir kadın oyuncuyu cinsel saldırıya maruz bırakmaktan hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan yönetmen Murat K.’nin beraatine karar verildi.

‘Hababam Sınıfı’ adlı müzikal oyunda oyuncu olarak yer alan 23 yaşındaki bir kadın, oyunun yönetmeni Murat K.’nin kendisini cinsel saldırıya maruz bıraktığını söylemiş ve şikayette bulunmuştu.

Murat K. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan açılan davanın karar duruşması İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Murat K. ile avukatı ve kadının avukatı Nuriye Alsancak katıldı.

Alsancak, ‘Kadının beyanı esastır’ ilkesine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Yargıtay’ın içtihatlarına göre kadının beyanının esas alınmasını gerekir. İlerideki kariyerini riske ederek şikayette bulunmuştur. İş dolayısıyla cinsel saldırı olduğundan sanığın nitelikli cinsel saldırıdan cezalandırılmasını talep ederiz.”

Sanık Murat K. ve avukatı Çetin Yüksel ise beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, şikayetçinin ‘soyut iddiası’ dışında, “sanığın cezalandırılmasına elverişli nitelikte her türlü şüpheden uzak, kesin nitelikte delil elde edilemediğinden” ve “şüpheden sanık yararlanır” ilkesini baz alarak Murat K.’nin beraatine karar verdi.

Kadının avukatları, istinafa başvurarak karara itiraz edeceklerini belirttiler.

Previous post
OHAL Komisyonu incelenen 92 bin başvurudan 83 bin 900’ünü reddetti
Next post
Şili’de protestolar: 19 kişi hayatını kaybetti, 3 bine yakın gözaltı var