Ana SayfaGüncelKadri Bağdu ölümünün 5. yılında anıldı

Kadri Bağdu ölümünün 5. yılında anıldı

HABER MERKEZİ – Adana’da beş yıl önce bisikletiyle gazete dağıtırken sokak ortasında öldürülen gazeteci Kadri Bağdu ailesi, meslektaşları ve hak savunucuları tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semti Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014’te bisikletiyle gazete dağıtımı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan KHK ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu ölümünün 5. yıldönümünde İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Ailesi, meslektaşları ve hak savunucuları tarafından düzenlenen anmada konuşan Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, tüm delillere rağmen dosyaya ilişkin “daimi arama” kararı verilerek cinayetin faili meçhule bırakılmak istendiğini söyledi.

Faillerin bir an önce bulunarak yargılanmasını isteyen Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu da Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonunda sivillerin ve gazetecilerin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Gazeteler ne tutuklansın ne de katledilsin. Bu savaş dursun” dedi.

Ardından söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da sözlerine Bağdu şahsında öldürülen tüm gazetecileri anarak başladı.

“Kadri Bağdu cinayetinin aydınlanmasının Türkiye’deki mevcut olan iktidarın İŞİD’le hesaplaşması anlamına gelecektir. Özellikle bugün sınır ötesi operasyona baktığımızda hiçte İŞİD’le hesaplaşma, hiçte İŞİD’le olan ortaklıkları ve bağlarını değiştirmeye dönük bir izlenim elde edemiyoruz.
Düzenlenen sınır ötesi operasyonda neredeyse İŞİD’in koruyuculuğu kabul eden bir iktidarla karşı karşıyayız.”

Mezar başında da anma

Burada yapılan anmanın ardından kitle, Bağdu’nun Seyhan ilçesinde bulunan Küçükoba Mezarlığı’ndaki kabrine gitti.

Polis ablukası altında gerçekleşen anmada Bağdu’nun mezarına karanfiller ve Yeni Yaşam gazetesi bırakıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Başkanı Mehmet Mirza Kökli, Kadri Bağdu şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mücadelelerinin yürütücüleri olacaklarını söyledi.

Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Murad Karakaş da Bağdu’nun yaşamı boyunca adalet ve hakikat arayışçısı olduğunu ve onun bıraktığı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.


IŞİD üyesi, Kadri Bağdu cinayetini anlattı; görüntüler dosyada ama sanık yok




Önceki Haber
'Operasyon' Yunanistan medyasının manşetlerinde: "İki başkan bir savaş, sonuç kaos"
Sonraki Haber
İnşaat durduruldu: Kaz Dağları'nda altın arayan Alamos Gold'un ruhsatı yenilenmedi