Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisi: ‘Karakomik Filmler’, ‘Oray’ ve ‘Malefiz: Kötülüğün Gücü’

Karınca’nın vizyon seçkisi: ‘Karakomik Filmler’, ‘Oray’ ve ‘Malefiz: Kötülüğün Gücü’

HABER MERKEZİ – Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film gösterime girdi. 18 Ekim itibari ile sinemada olan filmlerden üçünü sizin için seçtik.

Karakomik Filmler

Karakomik Filmler, Cem Yılmaz’ın iki film birden konseptli, 2 Arada ve Kaçamak isimli iki orta metraj filmden oluşuyor.

Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Necip Memili, Nilperi Şahinkaya ve Can Yılmaz’ın rol aldığı Kaçamak, eşlerine yalan söyleyip felekten bir hafta sonu geçirmek için lüks bir işletmede bir araya gelen bir grup erkeğin, yakınlarına dünya dışı varlıkların iniş yapmasıyla gelişen olayları anlatıyor.

Ozan Güven, Cem Davran, Cemre Ebuzziya, Uraz Kaygılaroğlu gibi isimlerin de rol aldığı 2 Arada ise arabalı vapurda çalışan bir adamın acıklı hikayesini konu alıyor.

Oray

Almanyalı yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay’ın ilk uzun metrajlısı olan Oray, dünya prömiyerini yaptığı 69. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü kazanmıştı.

Avrupa’da yaşayan göçmenlerin karşılaştıkları sorunlara değinen Büyükatalay, Oray ile “Almanya’da, Batılı, demokratik, seküler bir ülkede Müslüman olmak, din yoluyla kendini ifade etmek istemek ne demek?” sorusuna yanıt arıyor.

Oyuncu kadrosunda Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktaş gibi oyuncular bulunuyor.

Malefiz: Kötülüğün Gücü

Uyuyan Güzel’de (Sleeping Beauty, 1959) yer alan ve Disney’in en sevilen kötü kahramanlarından biri olan Cadı Malefiz’in öyküsünün ilk filmi olan Malefiz (Maleficent) 2014 yılında çekilmişti. Film, karakterin neden intikam duygusuyla yanıp tutuştuğunun arka planını ortaya koyuyordu.

Filmin yönetmeniyse Avatar (2009) ve Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland, 2010) gibi filmlerde tasarımcı olarak çalışan Robert Stromberg’di.

Malefiz: Kötülüğün Gücü‘nün yönetmen koltuğunda ise Joachim Rønning var.

Başroldeki “Malefiz” karakterini canlandıran Angelina Jolie’ye Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Juno Temple, Ed Skrein, Chiwetel Ejiofor, Lesley Manville ve Sam Riley eşlik ediyor.

Film, aradan geçen yıllarla Malefiz ve Aurora’nın ilişkileri kalp kırıklıklarından, intikam öyküsüne ve sonunda sevgiye dönüşmüştür. Ancak hala insanlar ve periler arasındaki nefret ilişkisi ise sürüyordur.

Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue ve Noah Harpster tarafından yazılmış Walt Disney Pictures tarafından hazırlanan ve yaklaşmakta olan Amerikan karanlık fantastik macera filmi, fantastik macera tutkunlarının ilgisini çekmeye aday.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Pejmürde" muhalefet – Nurullah Yıldız
Sonraki Haber
Van'da çatışma: Bir asker yaşamını yitirdi