Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Joker’ ve ‘Piranalar’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Joker’ ve ‘Piranalar’

HABER MERKEZİ – Bu hafta beşi yerli olmak üzere yedi film gösterime girdi. 4 Ekim itibari ile sinemada olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Joker

The Hangover ve War Dogs filmleriyle tanınan Todd Phillips‘in yönettiği film, alışıldık çizgi roman uyarlamalarının aksine çok daha karakter odaklı bir film.

Phillips’in senaryosunu Scott Silver ile birlikte kaleme aldığı filmde Joker karakterini Joaquin Phoenix canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Zazie Beetz, Shea Whigham, Bill Camp ve Marc Maron gibi isimler de var.

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in, zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla bir “Joker” karakterine dönüşümünü konu ediniyor.

Todd Phillips‘in yönettiği film, 76. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü almıştı.

Piranalar

Claudio Giovannesi’nin Berlin Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü alan Piranalar (La paranza dei bambini) filmi, ergen zalimliğiyle suç dünyasının silahlarını ve ölüme karşı umursamazlığını perdeye taşıyor

Gomorra’nın yazarı Roberto Saviano’nun romanından uyarlanan Piranalar, mafya jargonunda “silahlı çete” anlamına geliyor.

Bu filmin piranaları ise Napoli’de ellerinde makineli tüfeklerle sokakları arşınlayan, mafyaya katılarak kazandıkları parayla marka kıyafetler satın alan 15 yaşındaki Nicola ve arkadaşları.

Amatör oyuncuların rol aldığı film, bir yandan geleceğin mafyasının günümüzde nasıl yetiştiğini ve nasıl bir medya bombardımanına maruz kaldıklarını gözlemlerken bir yandan da ergen duygu durumunun suç dünyasından nasıl etkilendiğini inceliyor.

İlk gösterimini 69. Berlin Film Festivali’nde yapan filmde Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo ve Ciro Vecchione rol alıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Kürtçe için kampanya
Sonraki Haber
6 ay önce tahliye edilmesi gereken hasta tutuklu serbest bırakılmıyor, aile Meclis yolunda