Ana SayfaDünyaKatalonya’da eylemler artıyor: 200’ü aşkın yaralı, 25 gözaltı

Katalonya’da eylemler artıyor: 200’ü aşkın yaralı, 25 gözaltı

HABER MERKEZİ – İspanya’da Katalan liderlere verilen hapis cezaları nedeniyle başlayan eylemler artarak devam ediyor. Eylemlerde yaralananların sayısı 200’ü aşarken, 25 kişi de gözaltına alındı.

İspanya Yüksek Mahkemesi’nin dokuz Katalan lidere 9 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası vermesinin ardından Katalonya Özerk Bölgesi’nde başlayan eylemler giderek artıyor.

İspanyol medyasının aktardığına göre eylemciler Salı gecesi, özerk bölgenin başkenti Barselona’da sokaklara barikatlar kurup ateş yaktı.

Polisin eylemcilere copla müdahale ettiği bildirilirken Barselona, Tarragona ve Lleida gibi bazı başka kentlerde, ‘polise saldırı ve toplumsal düzeni tehlikeye atma’ gerekçesi ile toplam 25 kişinin gözaltına alındığı da verilen bilgiler arasında.

Yaşanan olaylarda şu ana kadar toplamda 200’ü aşkın kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Madrid sert tavrını sürdürüyor

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise, Katalonya’da bağımsızlık yanlılarının eylemleri sert bir dille kınadı.

Başkent Madrid’de başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Karşımızda barışçıl bir halk hareketi değil, Katalonya’da birlikte yaşamı bozmak için sokaklarda şiddeti kullanan grupların koordine ettiği bir hareket olduğu açık” ifadesi kullanıldı.

İspanya medyasında yer alan haberlere göre hükümet, yaşanan kargaşanın devam etmesi durumunda bölgenin özerk statüsünü geçici olarak kaldırmayı düşünüyor.

170 kişi yaralanmıştı

Eylemler Katalan liderlere yönelik hapis cezası kararlarının açıklandığı Pazartesi gününden bu yana devam ediyor.

14 Ekim’de düzenlenen eylemlerde ise polisin Barselona Havalimanı ve İspanya’nın kuzeydoğusundaki çeşitli bölgelerde düzenlenen protestolara sert müdahalesi nedeniyle en az 170 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Bununla birlikte, eylemler nedeniyle Barselona Havalimanı’nda 110 uçuşun iptal edildiği açıklanmıştı.


Karınca, DW Türkçe
Previous post
Ünsal Oskay ölümünün onuncu yılında bir panelle anılıyor
Next post
Demokrasi İçin Birlik'in kapalı salonda yapacağı kayyum etkinliğine yasak