Ana SayfaGüncelKHK’lilerin “Büyük Buluşması” yasaklandı, HDP ve SP’yi ziyaret edecekler

KHK’lilerin “Büyük Buluşması” yasaklandı, HDP ve SP’yi ziyaret edecekler

HABER MERKEZİ – Ankara’da yapılması planlanan “Büyük KHK Buluşması” yasaklandı. Ankara Valiliği’nin aldığı yasak kararı üzerine HDP ve Saadet Partisi’nden KHK’lilere davet geldi. KHK ile ihraç edilen emekçilerin bugün her iki partiye de ziyarette bulunması bekleniyor.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin 5-6 Ekim tarihlerinde Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlemeyi planladıkları “Büyük KHK Buluşması” Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik, etkinliğin yapılacağı Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

“HDP Kocaeli İl Başkanlığı organizesinde Kocaeli ilinde düzenlenen etkinlikte ‘5-6 Ekim tarihlerinde Ankara ilinde KHK konusu ile ilgili toplantı yapılacağı’ şeklinde beyanlarda bulunulduğu çeşitli yazılı ve görsel medya organları ile sosyal medyada yapılan paylaşımlardan anlaşılmıştır.
“Aynı zamanda sosyal medyada KHK’lı Platformu uzantılı hesaptan yapılan paylaşımlarda ‘Sen Yoksan Bir Eksiğiz’ çağrısı ile 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde İlimiz Çankaya İlçesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde ‘Büyük KHK Buluşması’ adı altında çağrılarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili düzenlenmek istenilen etkinlik 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Valiliğimizin 02.10.2019 tarihli ve … sayılı yazısı ile yasaklanmıştır.”

HDP ve Saadet’ten çağrı

Yasak kararı üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Saadet Partisi, etkinliği genel merkez binalarında gerçekleştirmeleri için “KHK’lı Platformları”na davette bulundu.

HDP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Valiliği, aldığı yasaklama kararıyla yurttaşların sorunlara çözüm geliştirmesini, iş, ekmek, adalet talep etmelerini engelleyerek sadece çözümü zorlaştırıyor, olanaksız hale getiriyor. 5-6 Ekim’de bir araya gelmek isteyen konuşmacı ve katılımcı tüm dostlarımızı etkinliği gerçekleştirmek için HDP Genel Merkezi’ne davet ediyoruz” denildi.

Partinin Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, KHK’lilerin HDP ve SP’yi ziyaret edeceklerini duyurdu.

KHK’lilerin bugün saat 09.30’da HDP’yi, 12.30’ da da Saadet Partisi’ni ziyaret etmesi bekleniyor.

Previous post
NUSAYBİN DAVALARI | Haftalardır süren duruşmalarda neler oluyor?
Next post
Çayırova'da göçük: Bir işçi yaşamını yitirdi