Ana SayfaÖzelKobani sınırında son durum ne?

Kobani sınırında son durum ne?

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük Çarşamba günü başlattığı operasyon dördüncü gününe girerken, Kobani’deki ABD üssünün yakınlarında gerçekleşen patlamanın ardından bölgedeki son durumu gazeteci Altan Sancar’dan dinliyoruz.


İzlenim: Altan Sancar


Kuzey Suriye kentlerinden Kobani’yle sınırı bulunan Urfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyü ve bağlı mezralar büyük oranda boşaltılmış durumda.

Dün gece saatlerinde Suruç’tan Kobani’ye yönelik obüs ve havan atışları gerçekleştirilirken, yer yer karşılıklı çatışmalar yaşandı.

Suruç’a bağlı Çaykara köyüne isabet eden eden havanlar nedeniyle üç kişi hayatını kaybederken, havan topunun isabet ettiği köy ise tamamen boşaltıldı.

Sınıra yakın Mürşitpınar ve çevresinde yaşayanlar çatışmalar nedeniyle köylerinden ayrılırken, geride kalan birkaç yurttaş hırsızlık ihtimali nedeniyle evlerinde beklemeye devam ediyor.

Köyde evini terk etmeyen ve güvenlik kaygısı nedeni ile adının gizlenmesini isteyen yurttaş, “Akşam saatlerinde yaşanan karşılıklı çatışmalar gece yarısına kadar devam etti. Büyük bir korku yaşadık. Akrabalarımız Urfa’ya geçmemiz için ısrar ediyorlar. İneklerimiz ve evimiz için zorda kalana kadar burada kalacağız” diyor.

Sınırın karşısında Kobani’de de güvenlik gerekçesi ile sınıra yakın mahallelerin bir bölümü boşaltılmış durumda.

Boşaltılan bölgelerde Demokratik Suriye Güçleri’nin devriyelerini sürdürdüğü görülüyor.

Öte yandan gece saatlerinde yakınlarına top isabet eden Miştenur Tepesi üzerindeki ABD üssünde sessizlik hakim.

Gece saatlerinde üssün birkaç yüz metre yakınına top isabet etmesiyle Kobani üzerinde ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’a ait savaş uçakları uçuşlar gerçekleştirirken, sabah saatlerinde savaş uçakları yerini İHA’lara (insansız hava araçları) bırakmış durumda.

Fotoğraf: Altan Sancar

İHA’lar sınır hattı ve Kobani üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirmeye devam ediyor.

İHA’ların yanı sıra öğle saatlerinde Miştenur Tepesi üzerinde Uluslararası Koalisyon’a bağlı iki helikopter de uçuşlar gerçekleştiriyor.

Sınır bölgesinde yer alan karakollarda da yoğun güvenlik önemleri alındığı gözlemlendi.

Urfa’nın Ceylanpınar ve Akçakale, Mardin’in Nusaybin ilçelerinin aksine Suruç’taki sessizlik ise dikkat çekiyor.


Kuzey Suriye’ye yönelik askeri harekatın dördüncü gününde neler oluyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da Gomidas anısına konser
Sonraki Haber
Cumartesi Anneleri'nin eylemine polis müdahalesi